Mészárlással hangoltak a Bayernre: 0-8

Túl nagy volt a tudáskülönbség | Suárez-tripla, Messi-dupla

A Barcelona a Getafe után a Córdobának sem kegyelmezett; 8-0-ra gyõzött az Arcángelben, így garantálta a maga számára, hogy a fordulót követõen továbbra is vezeti a Ligát. A Córdoba ugyan egészen a 42. percig kihúzta kapott gól nélkül, de végig egyértelmûen érezhetõ volt a jelentõs tudáskülönbség, és az eredmény úgy lett 0-8, hogy a játékosok messze nem koncentráltak úgy a gólhelyzetekben, ahogyan azt illik. Jöhet a Bayern, de az már más kávéház lesz…

Luis Enrique edzõ meglepõ módon egyáltalán nem rotálta csapatát a Bayern München elleni BL-elõdöntõ elõtt, és a papíron legerõsebb tizenegyet küldte pályára – ami adott esetben szerdán is kezdõ lehet a Camp Nouban.

Ezzel együtt a kiesésre ítélt hazai csapat meglepõen sokáig megúszta kapott gól nélkül – még ha ez nem is feltétlenül a saját érdeme volt. A Barça erõsen kezdett, néhány percen belül Neymar és Messi is betalálhatott volna, a késõbbiekben ezt szinte a teljes támadószekcióról el lehetett mondani. A két csapat közötti tudáskülönbség tetten érhetõ volt minden pillanatban, talán ez is benne volt abban, hogy a helyzetkihasználásnál a koncentráció hiányzott.

A játékosok hittek abban, hogy tényleg csak idõ kérdése, hogy mikor jön a gól, és végül igazuk is lett. Sok-sok kihagyott lehetõség után a 42. percben Rakitic kapott nagyon jó labdát a jobb oldalról Messitõl, ziccerben levette azt, majd erõvel a léc alá vágta.

Másodpercekkel a szünet elõtt Suárez is betalált, az elõkészítõ Iniesta volt – a kiváló beívelést az uruguayi el tudta helyezni a kapus mellett.

Ezzel a meccs eldõlt, és a második félidõben érezni is lehetett, hogy nincs hite az andalúziaiaknak. A 46. percben Alves jobb oldali beadására lendületbõl érkezett Messi, és pontosan fejelt a jobb alsó sarokba, ezzel már 0-3 volt. Alvesnek az 53. percben is volt egy pontos, jó beadása, ezúttal Suárez érkezett és a kapufa segítségével a hosszú sarokba fejelt.

Az ötödik gól Piqué és Rakitic nevéhez fûzõdik, a horvát szögletébõl ugyanis a védõ fejelt könnyedén, nagyobb megerõltetés nélkül a kapu bal oldalába.

A hatodik találatra aránylag sokat kellett várni, a 80. percben azonban megtört a rövid gólínség, Pedro és Messi kényszerítõjébõl Suárez is gólt lõhetett volna már, végül a gólvonal elõtt Neymar és Messi közül utóbbi passzolt a kapuba.

A 84. percben Neymart rúgták fel a tizenhatoson belül, a büntetõt is õ végezhette el kivételesen – Messi átadta a lehetõséget – és ezúttal nem is rontott a brazil.

Ezzel még nem volt vége, a 88. percben Xavi levágódó lövése pont Suárez elé pattant, az uruguayi nem hibázott közelrõl, így beállította a 0-8-as végeredményt, illetve mesterhármast ért el.

Córdoba CF – FC Barcelona: 0-8 (0-2)
Córdoba, El Arcángel
12.000 nézõ
Vezette
: Clos Gómez

Córdoba: Carlos; Crespo (Gunino 46′), Íñigo López, Deivid, Pantic, Edimar; Krhin; Luso (Ekeng 57′); Bebé (Fede Vico 62′), Fidel és Florin Andone.

FC Barcelona: Bravo; Alves, Piqué, Mascherano (Mathieu 61′), Alba; Busquets, Rakitic (Pedro 69′), Iniesta (Xavi 61′); Messi, Luis Suárez és Neymar.

Gólok: Rakitic (42′), Suárez (45+2′, 54′, 88′), Messi (46′, 80′), Piqué (65′), Neymar (85′).