Messi: „Pep mindent tud rólunk”

Kiegyenlített párharcot vár | Ezen a szinten már nincs favorit

A Bayern München elleni Bajnokok Ligája elõdöntõ odavágó elõtt Leo Messi állt Luis Enrique mellett a sajtó rendelkezésére. Az argentin támadó szerint nincs egyértelmû esélyese a párharcnak, és egyik csapaton sincs nagyobb nyomás a továbbjutás tekintetében. Messi szerint Guardiola mindent tud a Barçáról, nincsenek elõtte titkok, és semmit nem bíz a véletlenre.

Nincs  revánsvágy

„Nem igazán, azért vagyunk izgatottak, mert egy Bajnokok Ligája elõdöntõ következik. A Bayern egy briliáns csapat. Korábban fájdalmas vereséget szenvedtünk ellenük, de az már a múlté. Azt gondolom, hogy az idei párharchoz teljesen más körülmények között érkezünk, a Bayernnel egyetemben. Teljesen más elõdöntõ elé nézünk, mint legutóbb.”

„Nem hiszem, hogy a Barcelona lenne a favorit. Ezen a szinten már nincs esélyes, mindkét klub óriási, egy Bajnokok Ligája elõdöntõjében nehéz beszélni favoritról.”

Melyik csapaton van a nagyobb nyomás?

„Nem érdemes már bármiféle nyomásról is beszélni, ha eljut két csapat ilyen magasságokba. Mindkét csapat játékosainak kötelessége a legjobbját nyújtania, hogy bejutassa együttesét a döntõbe, már a két klub presztízse miatt is.”

Nyugodtnak kell maradni

„Jók a benyomásaink és nyugodtak vagyunk. Lépésrõl lépésre kell haladnunk, nem szabad túlzottan elõre gondolkodni. Már nem vagyunk messze a szezon végétõl, közel járunk a céljainkhoz, de nyugodtnak kell maradnunk a továbbiakban is.”

Mindenkirõl tud Guardiola

„Nagyon ismer bennünket, hiszen hosszú ideig volt velünk. Rengeteg kulcsfontosságú pillanatot töltöttünk együtt, és sok címet gyûjtöttünk közösen. Ismeri az összes játékosunkat, nem csak engem. Azokról a játékosokról is tud mindent, akik még nem voltak itt, amikor õ volt itt a vezetõedzõ. Mindent tanulmányoz, semmit nem bíz a véletlenre.”

Nem szokott Peppel beszélni

„Mióta Pep nincs velünk, nem igazán láttuk egymást, eltekintve pár FIFA rendezvénytõl. Jó kapcsolat volt közöttünk, amikor õ volt a szakvezetõ, de a távozása óta nem beszéltünk egymással.”

Guardiola fogadtatása

„Normális, ha a szurkolók meleg fogadtatásban részesítik, mindazért, amit itt, nálunk végigvitt. Rengeteget adott a Barçának. De ha egyszer a bíró belefúj a sípjába, a szurkolók mögénk állnak, mint mindig tették.”

Nem lehet mentség a Bayern számára a sok sérülés

„Ez nem lehet mentség, és a Bayern számára sem az. Mind a Barça, mind a Bayern masszív klubok, nagy tradícióval és történelemmel. Egyik csapat sem keres majd kifogásokat, túl nagyok vagyunk ehhez.”

Nem csak a Messi, Neymar, Suárez tengely a siker kulcsa

„Szerencsés vagyok, hogy ilyen elképesztõ játékosokkal futballozhatok együtt, de közülük senkit sem emelnék ki. Élvezem a játékot minden csapattársammal.”

A Neymarnak átadott tizenegyes

„Szerencsénk van, hogy vannak alternatívák a büntetõk elvégzésére. Neymar elvállalta, berúgta, ez minden, amit ehhez hozzáfûznék.”

Ter Stegen és Bravo

„A mester kezében volt a döntés, hogy Ter Stegen játsszon a Bajnokok Ligájában, és így osszák meg a játékperceket egymás között Bravóval. Marc egy csodálatos kapus, ha így folytatja, a világ legjobbja lehet. Már a megérkezése pillanatában meglepett engem. Két kiváló kapusunk van, és mindkettejükben töretlenül hiszünk.”