Messi: „Németország nehéz terep lesz”

Sokat jelentett az elsõ gól | A második gólnál nem gondolkodott

Lionel Messi volt a Bayern ellen 3-0-ra megnyert elõdöntõ odavágó egyértelmû hõse, miután a sokáig 0-0-ra álló párharcot a góljaival ki tudta mozdítani a medrébõl. Az argentin a meccs után jelezte: számára is nagyon sokat jelentettek a gólok.

„Szerencsénk volt, hogy tudtunk lõni egy gólt, az elsõ nagyon sokat számított, késõbb jött a többi, és végül elértünk egy kedvezõ eredményt a visszavágóra. Ezt akartuk.”

Úgy ünnepelte a gólt, ahogy ritkán

„Az öröm annak szólt, amilyen a gól volt. Nem tudtunk sokáig betalálni, ez az elsõ találat pedig nagyon sokat jelentett az egész párharc szempontjából.”

„A második gól egy másodperc törtrésze alatt alakult így. Egy pillanat volt és így sikerült. Feltételezem, hogy Boateng arra számított, hogy a jobbik lábamra fogok játszani, de cseleztem.”

Nem bízhatják el magukat

„Németország nem egy könnyû terep. Nagyon jó eredményt értünk el, de még ott is játszanunk kell, és nem bízhatjuk el magunkat.”

Nem Neueren akart revánsot venni

„Ennek és a VB-nek nincs semmi köze egymáshoz. Beszéltem Kunnal, hogy mindketten lõttünk gólt Neuernek a BL-ben, de a világbajnokságon egyet sem tudtunk.”