„Nem fogjuk elhinni, hogy a döntőben vagyunk”

Luis Enrique szerint nincs még vége | Messivel minden könnyebb

A 3-0-s gyõzelem ellenére még nem dõlt el ez a Bajnokok Ligája elõdöntõ, hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Luis Enrique. A Barcelona szakvezetõje szerint remek mérkõzésen vannak túl, nagy gyõzelmet arattak, de nem szabad úgy Bajorországba utazni, hogy közben már a berlini fináléra gondolnak.

„Ez egy Bajnokok Ligája elõdöntõ volt, egy nagyon magas szinten játszó csapat ellen. Nem vártam mást elõtte, mint amit végül a pályán láttunk. Megpróbáltunk problémákat okozni nekik, amikor náluk volt a labda, és számos lehetõséget dolgoztunk ki a kapujuk elõtt. Aztán egy elképesztõ 15 perc alatt eldöntöttük a meccset, de a továbbjutást még nem. A visszavágó Münchenben nagyon nehéz lesz, ebben biztos vagyok.”

„Tudtuk, hogy Guardiola arra utasítja majd az övéit, hogy szerezzék meg a labdát tõlünk, nekünk pedig azt kellett megvalósítanunk, hogy az ellenfél térfelén járassuk a labdát, mert ez jelenthette a különbséget. Azt gondoltuk, hogy jól tettük a dolgunkat a sok nehézség ellenére, mert a Bayern végül átengedte a labdát. Emlékszem másfél helyzetre a Bayern részérõl, de nekünk több is volt: Suárez, Dani Alves… Remek eredményt értünk el, a játék pedig még jobban ment, mint az eddigi meccseinken.”

Leo Messivel könnyebb az élet

„Ezzel kapcsolatban nincsenek kétségeim, de ez nem csak Leóra, az egész csapatra igaz. Megszoktuk, hogy mindent meg tud oldani. Te csak azt látod, hogy mit csinál minden hétvégén, mi azt is látjuk, hogy mit mûvel a hét minden napján. Messi egy másik dimenzió, de itt nem csak róla van szó, egy csapat vagyunk, és ez az, ami miatt megvertük a Bayernt.”

Nem szabad elhinni, hogy döntõben vannak

„Nem, nem vagyunk a döntõben még. Profik vagyunk és ez a Bajnokok Ligája, nem fogunk spekulálni. Ne felejtsük el azt a döntõt, amikor a Liverpool 3-0-ról jött vissza a meccsbe. A Bayern pedig hasonló körülmények között ütötte ki a Portót. Nyerni akarunk kedden. Minden elismerésem a szurkolóknak, de a párharcot még nem fejeztük be, szükségünk van a támogatásukra.”

A meccs elõtt az öltözõben

„Mindig kijelöljük a saját filozófiánkat a meccs elõtt. Tisztában voltunk a Bayern erényeivel, játékrendszerével. Amit meg kellett oldanunk, megoldottuk. Amikor ugyanolyan kvalitású ellenféllel találkozol, mindig megvannak a nehézségek.”

Dicséret Dani Alvesnek

„Talán a mai volt a leglátványosabb meccse, de azt hiszem, hogy az egész szezonban magas szinten futballozik. Ma különösen hatékonynak bizonyult.”

Ez volt edzõi pályafutása legszebb estéje?

„Óriási este volt a mai, de remélem, hogy edzõi pályafutásom legjobb éjszakái még csak most jönnek.”