A XXI. század urai – a Liga a Barçáé

Csak 19 kapott gól, ami klubtörténelmi csúcs | 23. bajnoki cím | Videó

Az FC Barcelona csapata megnyerte vasárnap este a 23. bajnoki címét, a játékosok pedig már a Calderón gyepszõnyegén elkezdték az ünneplést. 
 

A XXI. században a katalánok számottevõen sikeresebbek az õsi rivális Real Madridnál. Amint azt a madridi MARCA sportnapilap közli, a Barcelona 1049 millió eurót költött az átigazolási piacon az elmúlt 15 évben, míg a madridiak 1449 millió eurót. Ezzel szemben a trófeák száma a katalán oldalon magasabb: a Barça hét alkalommal lett bajnok, háromszor hódította el a Bajnokok Ligája trófeáját, míg a Madrid ötször nyerte meg a Ligát, és kétszer ért fel Európa trónjára. 
 
Luis Enrique Barçája ráadásul amellett, hogy eddig 108 gólt szerzett, ami egészen elképesztõ szám – ennél többet csak a Real Madrid idén, 111-et – , a védekezést tekintve is a csúcsokat közelíti, mivel 37 forduló elteltével csak 19 gólt kapott, és 23 meccsen nem tudtak betalálni az ellenfelek Claudio Bravo hálójába. A chilei végigvédte a szezont a Ligában, és végig magas szintet hozva támasztotta meg hátulról az egyébként is stabilizált védelmet.
 
A 19 kapott gól egyébként a legjobb teljesítmény a klub történelmében a húszcsapatos bajnokságokat tekintve.