A legenda utolsó bajnoksága

Xavi csütörtökön bejelenti a távozását | Nyolc Ligával búcsúzik

Xavi Hernándezt a végtelenségig lehetne magasztalni, éltetni mindazért, amit a Barcelonáért tett, és a következõ napokban, hetekben ezt sokan meg is fogják tenni. Nem is érdemtelenül, mert a szezon végeztével egy élõ legenda fogja elhagyni a Barcelonát. A hétvégén megszerzett bajnoki cím nem egy volt a sok közül, ez volt az utolsó Xavi számára, mert az idény végeztével Katar felé veszi az irányt. Rekorder a bajnoki címek számában is, sok minden másban is, ezzel együtt még ma is fontos játékosa a Barcelonának.

Xavi csütörtökön fogja bejelenteni, hogy távozik Katarba, és lezárja barcelonai karrierjét, aminél írni sem lehetne talán szebbet. Összesen 25 évet töltött el gránátvörös-kékben, ebbõl 16-ot az elsõ csapatnál. Nyolcszor nyert bajnokságot, annyit mint Alfredo Di Stéfano, annyit, mint soha senki Barcelona-mezben.

Tavaly már úgy tûnt, távozik Katarba, de Luis Enrique végül meggyõzte, hogy ha nem is kezdõjátékosként, de maradjon még egy évet. És ez utólag nagyon jó döntés volt: Xavi most úgy búcsúzhat el a klubtól, hogy csapat szinten ismét sikereket ér el, és úgy, hogy hiába volt tartalék játékos, amikor lehetõséget kapott, nagyon magas szinten teljesített.

A csütörtöki bejelentése után szombaton este már tét nélkül elbúcsúzhat a Camp Nou közönségétõl – még ha lesz is még egy kupadöntõ, amit szintén itt rendeznek. Ez a meccs nem csak a bajnoki címrõl, róla is fog szólni.