„A siker Katalóniáé, a csapaté, a szurkolóké”

Lucho szerint Xavi pótolhatatlan | Optimista a két döntõt illetõen

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique boldogan és optimistán, ünnepi hangulatban nyilatkozott a Camp Nou-beli ünneplés után. A mester újfent elmondta, hogy a Liga megnyerése folyamatos, magas szintû teljesítményt igényel, és ennek a szintnek csapata tökéletesen megfelelt. Lucho nem mehetett el szó nélkül Xavi búcsúztatása mellett, de méltatta a Zamora-díjas Claudio Bravót, a debütáló Vermaelent, és kicsit elõre is tekintett a hátralevõ két döntõre.

Köszönet a támogatásért a közönségnek

„Szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy egész évben kitartottak mellettünk. Voltak hetek, amikor nagyon nem nekünk állt a zászló a bajnokságban, de a Liga megnyeréséhez a lehetõ legmagasabb szintû és legkiegyensúlyozottabb teljesítményre van szükség. Idén a mi csapatunkban volt meg ez leginkább, és megérdemelten hódítottuk el a bajnoki címet. A végsõkig meg kellett dolgoznunk érte, nagyon kemény versenyfutás volt a Reallal, de sikerült. Ez a siker egész Katalóniáé, a csapaté, és persze a szurkolóké.”

Xavi búcsúztatása

„Úgy gondolom, sikerült méltón elbúcsúztatnunk õt, de ne feledjük: még két trófeát nyerhet búcsúzóul a csapattal… Õ egy olyan játékos, aki abszolút pótolhatatlan. Senki más nem tudja azt, amit õ. Kivételes intelligenciájú játékosról van szó, egy végtelenül szerény és alázatos emberrõl.”

Claudio Bravo, az új Zamora-díjas

„Egy jó kapus legalább annyira fontos, mint a jó támadósor, vagy a középpálya és a védelem. Bravo egész évben nagyon magas szinten teljesített a Ligában, rendkívül fontos része a csapatunknak.”

Vermaelen debütálásról

„Boldog vagyok, hogy végre õ és Douglas is a pályán lehetett. Vermaelen egy kiváló védõjátékos, kitûnõ a fejjátéka és lábbal is magabiztos. Kiváló igazolás, aki a következõ szezonban bizonyíthat!”

A Bilbao és a Juventus a végsõ ellenfelek

„Optimistán várom a hátralevõ két meccsünket. A Bilbao ellen a Nou Campban játszhatunk, melynek ismerjük minden négyzetcentiméterét. Kiváló ellenfél lesznek, akikbõl nagyon fel kell készülnünk, de ha azt játsszuk, amit tudunk, és fegyelmezettek leszünk, akkor nem érhet minket meglepetés. A Juventusszal már találkoztam, még a Roma mestereként, kiváló erõk alkotják a csapatot, akik nagyon megérdemelten jutottak be a BL fináléba. Kíváncsi vagyok, hogy melyikünk fog több gólt szerezni, igazi show-t várok a berlini döntõre!”

Írta: Debreczeni Márk