Igazolni nem lehet, de állóvíz nem várható

Függõben Alves, Enrique, Pedro, Bartra és Montoya sorsa

Hiába nem vásárolhat játékost a Barcelona az idei nyáron a FIFA eltiltása miatt, aligha fog unatkozni bárki is amint véget ér a szezon. Várható a következõ átigazolások elõkészítése, és lesznek távozók is. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy hányan. Pedro, Montoya, Bartra, Alves vagy Luis Enrique mind érintettek lehetnek.

Több olyan játékos van, akinek nem tisztázott a jövõje, és ide tartozik Luis Enrique is. A tréner maga nem nyilatkozik arról, hogy marad-e jövõre a csapatnál, és hiába mondja Bartomeu elnök, hogy marad, ezt valószínûleg inkább teszi azért, hogy nyugtassa a közvéleményt, és nem arról van szó, hogy biztos információi lennének. Luis Enriquének bizonyosan nem tetszett az, hogy a téli válság idején õt és szakmai csapatát megkérdõjelezték, Zubizarretát kirúgták, de lehetnek más okok is, amelyekrõl nem tud senki, és joggal hozhatja fel Luis Enrique a klubvezetéssel szemben. A tréner a BL-döntõ után fogja bejelenteni, hogy hogyan alakul a jövõje.

Pedro

A támadó idén tartósan kiszorult a kezdõcsapatból, ráadásul nagyon kevés idõt kapott csereként is. A helyzetével elégedetlen, és nem várhatja, hogy a helyzete megváltozna a következõ szezonra, hiszen a három sztár ugyanúgy a keret tagja marad. Ha marad, ugyanúgy tartalék lesz, mint most, esetleg jobbhátvéd, ha Alves távozik, De csodára nem számíthat, és mivel az idõ múlik, könnyen lehet, hogy inkább hajlik már arra, hogy elfogadja valamelyik angol csapat hívását. A Barcelona pozícióit nem erõsíti, hogy a szerzõdése jövõ nyáron lejár, magyarán az is benne van a pakliban, hogy jövõre ingyen távozik, de már idén sem lehet nagy összegeket kérni érte.

Alves

A jobbhátvéd és menedzsere tovább folytatja szóbeli hadjáratát egy minél jobb szerzõdés érdekében a klubbal szemben, várhatóan az õ esetében is a BL-döntõ után dõl el, hogy lesz közös folytatás vagy sem. Alvesnek más ajánlatai vannak, de ha az anyagi szempontokat kisebb súllyal veszi majd figyelembe, úgy jó eséllyel aláírhat még egy barcelonai kontraktust.

Montoya

A tartalékszerepbõl kitörni nem tudó jobbhátvéd távozása szinte biztos, hiszen számára még az sem jelentene biztos játéklehetõséget, ha Alves távozna. A szezonban legalábbis elõfordultak olyan meccsek, amikor a brazil nem volt bevethetõ, és ekkor sem õt választotta Luis Enrique a csapatba. Minden bizonnyal így el fogja hagyni a klubot a nyáron.

Bartra

Bartra egyre kevésbé számít fiatal védõnek, és ez a helyzetével a legnagyobb probléma. Az idõ múlik, de õ nem tud kitörni a megszokott státuszából, tehát jövõre is várhatóan csere lenne. Neki kell eldöntenie, hogy ez mennyire elégíti ki az igényeit, mert a klub örömmel megtartja úgy, hogy igazolni nem tud. A kivásárlási ára ugyanakkor 10 millió euróra esett azzal, hogy idén a meccsek jelentõs részén nem játszott, ezzel pedig sokkal vonzóbb lehet más klubok számára. Kérdés, hogy lesz-e olyan klub, aki érdeklõdik, és Bartra is elgondolkozik a váltáson…