Bartra döntött: marad a Barçában

Esélyt ad még magának a csapatba kerülésre | A család döntõ volt

Marc Bartra várhatóan a következõ szezonban is a Barcelona játékosa lesz, miután többször is átgondolta a jövõjét és a lehetõségeit. Az értesülést játékoshoz közeli források erõsítették meg a Mundo Deportivo számára.

Bartra szerzõdése 2018-ig tart, tehát papíron hosszú távon berendezkedhetne a Barcelonában, más kérdés, hogy szeretne többet játszani, és ez volt a fõ oka annak is, hogy komolyan fontolgatta a távozás lehetõségét. Bartra évek óta nem tudta kiharcolni magának, hogy közelebb kerüljön a kezdõ tagsághoz a középsõ védõ poszton, pedig a védelem teljesítménye sokszor hagyott kívánni valót maga után.

Bartra most végül elsõsorban személyes okokból döntött amellett, hogy marad a csapatban. Hamarosan gyermeke születik, a várost nem szeretné most elhagyni, és szeretne adni magának még egy esélyt, hogy több játékpercet kapjon. Ilyen formán a szerzõdése sem változik. 2018-ig 25 millió euró a kivásárlási ára, ami 12 millióra csökken, hogy ha legalább 50 meccsen nem jut szóhoz.

Ha a játékos döntése végleges, Luis Enrique fellélegezhet, egyel kevesebb olyan játékos marad, aki esetleg távozna és szûkítené a keretet.