Pogba: Egy év múlva találkozunk?

A Juve nem akarja eladni idén | A Barçának is megfelel 2016-ban

Szerdán újabb egyeztetés zajlott le Milánóban a Barcelona és a Juventus között, melynek elsõdleges célja továbbra is Paul Pogba átigazolásának az egyeztetése. Minden ellentétes kijelentéssel szemben a középpályás sorsáról egyelõre nem döntött a Juventus, és könnyen elõfordulhat, hogy csak jövõ nyáron fogja eladni a sztárjátékosát.

Vélhetõen tehát sem a Man City, sem a PSG vagy a Barcelona nem tud majd lecsapni idén nyáron a futballistára. A szerdai milánói egyeztetésen a Barcelonát Ariedo Braida nemzetközi ügyekért felelõs technikai vezetõ és Albert Soler, a profi szakosztályokért felelõs igazgató képviselte, míg a Juventust Beppe Marotta általános sportigazgató és Fabio Paratici sportigazgató.

A négy vezetõrõl kép is készült és a megbeszélés után röviden nyilatkozott is a fõ döntéshozónak számító Marotta. „A Barça 80 millió eurót ajánlott Pogbáért. Meg tudom erõsíteni, hogy nem adjuk el õt.”

Ez azonban nem csak erre az ajánlatra igaz, hanem arra is, hogy a Juventus várhatóan ki fog várni egy teljes szezont, és jövõ nyáron fogja megpróbálni eladni Pogbát. A Barcelonától származó források azt cáfolták, hogy szó lett volna pénzrõl a megbeszélésen – Marotta szavai ellenére is. A tárgyalás céljai mindenesetre teljesültek: A Barcelona hivatalosan jelezte, hogy a 2016-2017-es szezonra szeretné leigazolni Pogbát, a Juventus ezzel együtt azt jelentette ki, hogy idén nyáron senkinek nem fogja eladni a franciát.

Hogy aztán tényleg így lesz-e, a következõ két hónapban kiderül.