A botrányos Neymar-kontraktus

Újabb részlet: tudták, hogy a ‘DIS’ vitatni fogja az értéket

A madridi ‘Marca’ újabb részleteket közöl a Neymar – transzfer kapcsán, amit még Sandro Rosell elnöksége idején hajtott végre a katalán egyesület. A brazil Santos és a Barça ugyanis felkészültek arra, hogy a ‘DIS’ befektetési társaság vitatni fogja az átigazolás értékét, ezért egy záradékban biztosították, hogy amennyiben a jövõben kedvezõtlen bírósági ítélet születne a két klub számára, úgy a Santos és a Barcelona közösen vállalnák a bírságot 50-50%-ban. 
 

A ‘Marca’ sportnapilap hozzájutott a szerzõdések mellékleteihez, és azt hitelt érdemlõen le is fényképezte, így nem csupán értesülésrõl, hanem pontos információról van szó, mely ismételten sötét megvilágításba helyezi az átigazolást és a katalán egyesületet. A szerzõdést Sandro Rosell akkori elnök és Josep María Bartomeu alelnök is ellátták kézjegyükkel. 
 
Felkészültek az ügylet szabálytalanságaira
 
A brazil és a katalán klub a kontraktus ezen mellékletébe foglalták ugyanis, hogy amennyiben a jövõben a ‘DIS’ vitatni fogja az ügylet értékét, és az így neki járó összeg nagyságát, illetve ha ezt az álláspontot a bíróság jogosnak találja majd, akkor a Santos és a Barça közösen, 50-50%-ban vállalja a bíróság által meghatározott összeg megtérítését a befektetési társaságnak. 
 
Ez magyarul annyit jelent, hogy az egyébként a befektetési társaságnak kifizetett 6.8 millió euró feletti részt osztja el egymás közt a két egyesület a bírósági által megítélt összeg fényében.
 
Mi több, még kellemetlenebb a szituáció Rosell és Bartomeu számára, ha figyelembe vesszük a katalán klub elsõ reakcióját a ‘DIS’ követelésére: „(…) Mindenesetre a ‘DIS’ követeléseit a Santos-szal kell rendezni, ahogy azt a bíróság már közölte (…)”.
 
Amint azt már közöltük, a ‘DIS’ vitat egy 7.9 millió eurós összeget, amit a Barça a Santos három fiatal játékosáért mint opciós jog fizetett; a társaság továbbá vitatja a két klub közötti barátságos találkozóért fizetett 12.4 millió eurót, illetve a Neymar édesapjának teljesített 40 millió eurót is, hiszen a labdarúgó játékjogát a ‘DIS’ mellett a Santos és egy másik cég, a ‘Teisa’ birtokolta.