Pedro: Barça vagy Premier League

Kérdéses a játéklehetõsége | Januárban pénzt láthat belõle a klub

Bár Josep Maria Bartomeu elnök egyik utolsó intézkedése gyanánt Pedro Rodriguez 2019-ig hosszabbított a klubbal, a tenerifei születésû támadó jövõje így is erõsen kérdéses a Barcelonánál. Suárez érkezésével a spanyol csatár kikerült a kezdõcsapatból és kevés játékpercet kapott Luis Enriquétõl, így elképzelhetõ, hogy már télen új csapatot kereshet magának, a célállomás pedig a Premier League lehet.

Pedro szerzõdése 2016 júniusában lejárt volna, sokáig minden jel arra mutatott, hogy a támadó távozni fog az idei szezon végén. Az idény lezárultjával azonban mégis úgy döntött, hogy három évvel meghosszabbítja a lejáró kontaktusát, amely látva a jelenlegi helyzetet, inkább a klubnak jelent egy nagyon kedvezõ stratégiai döntést.

Egy esetleges késõbbi átigazolás során Pedro ára így minden bizonnyal stabil marad, hiszen több év lesz hátra a szerzõdésébõl, így akár már januárban is komolyabb pénzt láthat belõle a klub, ha letelik a FIFA által kiszabott büntetés, és a klub regisztrálhat új játékost. E mellett Enrique mester továbbra is számíthat egy gyors cserecsatárra a világklasszis MSN trió mögött. Nem elhanyagolható tényezõ, hogy a játékos kivásárlási ára 150 millió euró marad.

A legfrissebb értesülések szerint egyébként hiába a 150 millió eurós kivásárlási ár, Pedro és az egyesület között született egy olyan szóbeli egyezség, mely szerint megfelelõ ajánlat esetén jóval alacsonyabb összegért is távozhat spanyol csatár. 

Annak ellenére, hogy a támadóra idén sem vár sokkal több játéklehetõség, mint az elõzõ szezonban, Pedro elutasította az Atlético hívását, és figyelmen kívül hagyta azt is, hogy a Barcelonával hírbe hozták a szintén szélsõ támadó Arda Turant is. Ebbõl egyértelmûen az szûrhetõ le, hogy a spanyol csatár a karrierjét kizárólag vagy a Barcelonában vagy a Premier League-ben képzeli el, ahonnan korábban több klub – köztük a két manchesteri egyesület, valamint a Liverpool és az Arsenal is – jelezte, hogy szívesen látná a soraiban.

Írta: Debreczeni Márk