Abidal: „Sírva távoztam, mert…”

„nem tartották be a szavukat” | Szerinte nem teljes még a keret

Az FC Barcelona korábbi játékosa, a francia Eric Abidal, aki Joan Laporta választása a sportigazgatói posztra, súlyosan kritizálta Sandro Rosellt és Josep María Bartomeu exelnököket. Abidal továbbá elárulta, hogy szerinte a jelenlegi keret még nem teljes.

„Sírva távoztam Barcelonából, mert voltak olyanok, akik nem tartották be a szavukat…” – utalt Sandro Rosell valamint Josep María Bartomeu exelnökökre Abidal. Amint az ismeretes, miután a játékosnál májdaganatot diagnosztizáltak, mind Rosell, mind Bartomeu kijelentették, hogy a felépülésével automatikusan új szerzõdést kap a balhátvéd, akinek 2013 nyarán mégis távoznia kellett.

Nincs kész a keret

„Folyamatosan tervezzük a keretet, és figyeljük az átigazolási piacot, de nem tudom, hogy most bejelentjük-e ezeket a neveket. Ha nyerünk, mindenkit informálni fogunk. Igaz, hogy Pogba a listán van, ugyanakkor érdeklõdünk más labdarúgók iránt is” – így a sportigazgatói posztot elfoglalni igyekvõ Abidal, végül a következõképpen zárta a mondandóját.

„Természetesen tervezem, hogy beszélek majd Luis Enriquével, tudni szeretném, hogyan is gondolkozik õ. A listát elkészítettem a potenciális igazolásokról, ezt odaadom majd neki, hogy megtudjam a véleményét. Ha megválasztanak minket a sociók, azonnal reagálnunk kell majd.”