Megoldatlan kapuskérdés

Ter Stegen vagy Bravo kezd a Szuperkupán? | A német elõnyben lehet

A tavalyi évben megszokott volt az FC Barcelona háza táján, hogy a bajnokságban Claudio Bravo, míg a kupasorozatokban Marc-André ter Stegen nevével kezdõdött a csapat névsora. Lucho jól bevált szokása a tavalyi évben végig jól mûködött, azonban kérdésként merül fel, hogy ki fog védeni a Sevilla elleni Szuperkupa döntõn? A német portás elõnyben lehet, hiszen õ már a társakkal készül, de lehetséges, hogy Enrique végül Bravónak szavaz bizalmat. 

Kevés csapat mondhatja el magáról, hogy van két remekül teljesítõ kapusa, akik közül az egyik nagyon rutinos, a másik pedig rendkívül fiatal és ígéretes tehetség, ráadásul még jól ki is jönnek egymással. A tavalyi szezon során a bajnokságban egy meccset leszámítva végig Claudio Bravo állt a gólvonalon, a Király Kupában és a BL-ben pedig ter Stegen õrizte a Barca kapuját. Egyelõre Enrique mester nem nyilatkozott arról, hogy ki védhet majd a Tbilisziben megrendezésre kerülõ Európai Szuperkupa döntõn a Sevilla ellen, de sokan úgy vélik, ter Stegen elõnyben lehet.

Ennek legfõbb oka az, hogy a német kapus már a csapattal készül az elõszezoni program elejétõl kezdve, míg chilei kollégája csak augusztus 3-án csatlakozik a csapathoz, miután a Copa Américán szereplõ csapattársaival együtt hosszabb pihenõt kapott a nyárra. Ráadásul a németnek tavalyról több a kuparutinja is, mint Bravónak. A tavalyi Zamora-díjas, friss Copa América-gyõztes kapus tehát könnyen lehet, hogy az augusztus 11-i kupadöntõn a kispadra szorul majd. Ennek ellenére Bravo magabiztos és remekül érzi magát. „Ha aggódnék Ter Stegen, és ez által a pozícióm miatt, most azonnal repülõre ülnék… Versenyhelyzet van, de remekül kijövök Marc-Andréval, mindkettõnkre fontos szerep hárul majd idén is. Minden az edzõn múlik.”

A tavaly nyáron szerzõdtetett Ter Stegen balszerencsés módon megsérült az elõszezon során, így az idény kezdetén Bravo maradt az egyedüli opció a Barcelona számára, aki kezdettõl fogva remekül teljesített. A német kapus elmondta, hogy becsülettel készül a csapattal, jelenleg csak az elõszezonra koncentrál, és minden fontos döntést az edzõre bíz, ugyanakkor nem adott arra választ, hogy csalódottan élné-e meg, ha nem õ kezdene a Sevilla ellen.

„Jelenleg csak az elõszezonra szeretnék koncentrálni. Megrövidítettem a vakációmat azért, hogy itt lehessek a csapattal és a társaimmal készüljek a következõ évadra. A legfontosabb, hogy jól teljesítsek, és kiváló formába lendüljek, de úgyis az edzõ szava lesz a döntõ, hiszen õ tudja, mi a legjobb a csapatnak. Keményen fogok dolgozni, és reménykedek benne, hogy megkapom a bizalmat.”

Írta: Debreczeni Márk