Még tart a nyári forma…

Újabb vereség, 2-1 Firenzében | Védekezési hibák, pontatlanság

A Barcelona 2-1-es vereséget szenvedett a Fiorentina ellen, így a nyári felkészülési mérkõzések során másodszor kapott ki, és négy meccsébõl továbbra is csak egyet nyert meg. A korábbi találkozók forgatókönyve folytatódott Firenzében is: a Barça pontatlan volt támadásban és védekezésben is, így olyan gólokat kapott, amelyeket hosszú távon el kellene kerülnie, a hátrányból pedig képtelen volt fordítani.

Világos, hogy a csapat nyári formája nem az igazi, és ezen lassan változtatni kell, ellenkezõ esetben a Sevilla és a Bilbao ellen könnyen elbukhatja a soron következõ szuperkupa meccseket az együttes. Igaz, hogy továbbra is sok a hiányzó a keretben, de a védekezési hibákra ez nem is magyarázat.

A Barcelona az elõkészületi meccsek közül negyedik alkalommal kapott fejes gólt, és a védekezési hibáit tétmeccseken még jobban megbüntethetik az ellenfelek. Ami pozitívum, hogy támadójátékban nem ötlettelenek Suárezék, pusztán pontatlanok, és a lehetõségeiket nem tudták most sem kihasználni, ahogyan az már történt a korábbi meccseken.

A 4. percben Borja Valero tudott középre adni, miután befûzte Busquets-cet, érkezett Bernardeschi, aki gyönyörûen fejelt a hosszú sarokba. Ter Stegen nem tehetett semmit, a védõk viszont megoldhatták volna ezt a játékhelyzetet.

Nem sokkal késõbb már Joaquín ment el a jobboldalon, ezúttal is Bernardeschi lépett be a játékba, és a pontos középre adást õ is pontosan továbbította a rövid sarokba.

A Barça is gyorsan reagált, a 16. percben egy egyérintõs játék végén Rakitic elõrelõtt labdáját Suárez érte be, majd estében el tudott lõni a kapus mellett. Ekkor még sikerült kifogni Tatarusanun, de a késõbbiekben a portás útját állta a próbálkozásoknak. A Barcelonában volt támadó potenciál, egyértelmûen uralta a meccset, de a helyzeteit nem váltotta gólokra, így vereség lett a vége. Egyrészrõl egy pozitívum, mert potenciál van a csapatban, másrészrõl komoly negatívum, mert a rossz helyzetkihasználás nem mindig fér bele…

Az eredmény és a védekezésbeli problémák mellett pozitívuma volt a meccsnek, hogy Vermaelen nem teljesített rosszul, és ez már sokadszor mondható el a jobbhátvéd poszton lehetõséget kapó Sergi Robertóról. Ha a saját nevelésû játékos hosszú távon is beválna a poszton, alighanem Luis Enrique újabb óriási húzásáról beszélne a világ.

Szerdán már következik a Gamper Kupa a Roma ellen, hazai pályán, amikor már játszani fog Messi, Neymar, Alves vagy Mascherano is akár… De Sevilla elleni meccsig már csak egy bõ hét van, és a védekezést addig rendbe kell tennie Luis Enriquének.

AC Fiorentina – FC Barcelona: 2-1 (2-1)
Firenze, Artemio Franchi
29.421 nézõ
Vezette:
Massimo Irrati

AC Fiorentina: Tatarusanu, Roncaglia (Bagadur, 73′), Gonzalo, Tomovic, Pasqual (Rebic, 73′), Badelj (Mario Suárez, 46′), Valero, Joaquín (Marcos Alonso, 63′), Bernardeschi, Babacar (Rossi, 46′) és Ilicic (Vecino, 63′).

FC Barcelona: Ter Stegen (Masip, 77′): Sergi Roberto, Vermaelen, Piqué, Alba, Sergio, Rakitic (Bartra, 64′), Iniesta (Munir, 46′), Rafinha, Luis Suárez (Sandro, 64′) és Pedro.