Messi és Mascherano is a fedélzeten

Lerövidítették a szabadságukat | Neymarék is elkezdték a munkát

Lionel Messi és Javier Mascherano is edzésre, illetve orvosi vizsgálatokra jelentkeztek csütörtökön a Barcelona edzõközpontjában. A két argentinnak jövõ héten hétfõn kellett volna érkeznie a korábbi menetrendnek megfelelõen, de váratlanul elõbb elkezdték õk is a felkészülést. Korábban Marc-André ter Stegen ugyanígy tett.

Messi és Mascherano is döntõt játszottak a Copa Américán július 4-én és a szabályok szerint egy hónapos szünetet kaphattak volna. Ezt megelõzve még júliusban megkezdték a felkészülést, ami segíthet abban, hogy hamarabb csúcsformába lendüljenek.

A Barcelona augusztus 11-én Tbilisziben játszik Európai Szuperkupa döntõt a Sevilla ellen, majd augusztus 14-én és 17-én spanyol szuperkupa döntõt a Bilbao ellen. Ezeken a meccseken már trófeák dõlnek el, és Luis Enrique bizonyosan számol is a két kulcsemberével.

A várakozásnak megfelelõen csütörtökön szintén megérkezett és edzésre, orvosi vizsgálatokra jelentkezett Daniel Alves és Neymar is, õk is elkezdték a felkészülést a csapattal.