Számos hiányzóval Firenzébe

Messiék még nem játszanak | Adriano és Mathieu sem utazik

Miután az együttes letudta az utolsó tréningjét szombaton délelõtt a Fiorentina elleni, vasárnap esti mérkõzés elõtt, Luis Enrique kihirdette a Firenzébe utazó keretét, melyben Messiék illetve Adriano és Mathieu nincsenek ott. 

A vezetõedzõ egyelõre még nem akar meccsterhelést adni az elsõ edzést csak csütörtökön teljesítõ dél-amerikai játékosainak, így Messinek, Neymarnak, Mascheranónak és Alvesnek. Õk Barcelonában maradnak, és a csapattól külön folytatják a felkészülést. 

Katalóniában marad továbbá Adriano is, aki ismét a combizmával bajlódik, holott kivételes lehetõség elõtt áll a transzfertilalom és Montoya távozása miatt, már ami a játékperceket illeti. Végül, de nem utolsó sorban kihagyja a firenzei összecsapást az a Mathieu is, aki fülgyulladással bajlódik, és ugyan komoly tét esetén játszhatna, de ezen a felkészülési találkozón elõvigyázatosságból nem fog részt venni. 

Ennek következtében a B keretbõl a csapattal tart Olaszországba Samper és Gumbau. 

Az utazó keret:  Ter Stegen, Masip, Piqué, Rakitic, Sergio, Pedro, Iniesta, Suárez, Rafinha, Bartra, Jordi Alba, Sergi Roberto, Vermaelen, Sandro, Munir, Halilovic, Samper és Gumbau.