Vermaelen az idei igazolás: 1-0

A Málaga ismét rendkívül jól tette a dolgát | Neymar jól tért vissza

Az FC Barcelona 1-0-ra legyõzte hazai pályán a Málaga gárdáját a Liga második fordulójában a belga Thomas Vermaelen góljával. A találkozó hasonlított a tavalyi, hazai bajnoki összecsapás képéhez, vagyis a Málaga rendkívül hatékonyan védekezett, és egy-két alkalommal remek ellentámadásokat indított, míg a Barcelona csak szenvedett ellenfele térfelén. Egy rögzített szituáció utáni lepattantót Vermaelen azonban a kapuba juttatott, így Luis Enrique csapata otthon tartotta a három pontot. 
 
 
Luis Enrique vezetõedzõ nem szolgált semmilyen meglepetéssel a kezdõcsapatot illetõen, Mascherano mellett a belga Vermaelen kapta meg a bizalmat a védelem tengelyében, Alvest a spanyol Sergi Roberto pótolta, míg elõl visszatért Neymar, aki az egész mérkõzés során jól mozgott, noha érzõdött rajta a meccshiány. 
 
Hiába volt nyögvenyelõs a találkozó, a kezdõcsapat összeállítása Luchót igazolta. Egyrészt Vermaelen, aki a gyõztes gólt szerezte, mindvégig stabilan futballozott, megnyerte a párharcai jelentõs részét, így egyelõre jobb helyzetbõl várhatja a folytatást Mathieuvel szemben, aki pocsék formában kezdte az idei szezont. Másrészt Neymar és Busquets, akik az utóbbi idõben sérüléssel bajlódtak, megfelelõ színvonalon futballoztak, a brazil pedig különösen nagy játékkedvvel vetette bele magát az összecsapásba, jóllehet az utolsó döntések a már említett meccshiány miatt rendre nem a legjobbak voltak. 
 
A meccs egészére az volt a jellemzõ, hogy a Málaga nagyon fegyelmezetten védekezett, és pontosan azokat a területeket zárta le, ahol a Barcelona általában a legveszélyesebb tud lenni. Természetesen ez nem járt azzal, hogy a hazaiaknak nem volt helyzete, de redukálta a nagyobb lehetõségek számát. Suárez szöglet utáni fejesgólját jogosan vonta vissza a játékvezetõ, miután az uruguayi lökte ellenfelét a felugrás pillanatában. Mascherano fejese aztán a 14. percben a kapufán landolt, de Messi és Neymar is hagytak ki ígéretes helyzeteket, amiket egy másik napon könnyedén értékesítenek. A vendégek ugyan egy-két alkalommal eljutottak a hazai kapuig, de azért izgulnia nem nagyon kellett Bravónak. 
 
A második játékrészben semmit sem változott a helyzet, a Barcelona próbálkozott, a Málaga magabiztosan zárt, éppen ezért idõközben érkezett a pályára Rafinha a 62. minutumban a horvát Rakitic helyére. A 73. percben szerzett vezetõ gólig leginkább Messinek voltak ígéretes lövési lehetõségei, ám ezek annak ellenére sem tartoztak a nagy helyzetek kategóriájába, hogy pontosabb kivitelezéssel könnyedén gólok születhettek volna belõlük. Az argentin támadó Neymarral remekül játszott össze a tizenhatoson belül többször is, ám vagy a védõk vagy Kameni kapus a labda útját állták a gólvonal elõtt. 
 
A 73. percben aztán érkezett Vermaelen, és eldöntötte a három pont sorsát. 1-0, egy rögzített szituáció után kikerült a bal oldalra a labda, Suárez meghúzta azt ellenfele mellett, majd beadta, Kameni és a védõk összefutottak, a lepattanót pedig a belga középhátvéd egybõl az üres kapuba vágta. A hátralévõ negyedórára változott a hozzáállás, a katalánok inkább már csak ölni akarták az idõt, aminek majdnem meg is lett a következménye, amikor is Charles épphogy lemaradt egy baloldali beadásról a ráadás utolsó percében.
 
Végül maradt az 1-0, a Barcelona két forduló után is hibátlan maradt, és önbizalommal telve várhatja a válogatott forduló utáni idõszakot, amikor már a Bajnokok Ligájában is helyt kell állni, méghozzá címvédõként. 
 
FC Barcelona – Málaga: 1-0 ( 0-0 )
Barcelona, Camp Nou
80.812 nézõ
Vezette:
Jaime Latre
 
FCB: Bravo; Sergi Roberto, Mascherano, Vermaelen (Mathieu, 90′), Jordi Alba, Sergio Busquets, Rakitic (Rafinha, 63′), Iniesta, Messi, Luis Suárez, Neymar (Sandro, 86′).
 
Málaga: Kameni; Rosales, Angeleri, Weligton (Raúl Albentosa, 25′), Miguel Torres; Ricardo Horta (Juanpi, 73′), Recio, Tissone, Juankar; Amrabat (Charles, 54′), Cop.
 
Gól: 1-0, Vermaelen (73′).