Német és olasz ellenfél vár a Barçára

PSG – Real Madrid | Juventus – City – Sevilla | Nem kell sokat utazni

Kisorsolták az UEFA központjában a Bajnokok Ligája idei csoportjainak a beosztását, és kijelenthetõ, hogy a pikáns kvartettektõl a kiegyenlített négyesekig minden megtalálható a palettán. Az FC Barcelona a német Bayer Leverkusen, az olasz AS Roma illetve a fehérorosz BATE Boriszov ellen fog pályára lépni a csoportkörben. 
 

 
A katalánok az ‘E’ jelû kvartettbe kaptak besorolást, és szerencsésnek mondhatják magukat, mert a leendõ ellenfeleik földrajzi elhelyezkedése alapján nem kell sokat utazniuk az õsszel. A német Bayer Leverkusen illetve az olasz Roma mellett ugyanis a fehérorosz BATE lesz a Barça ellenfele a csoportkörben. 
 
Habár a Bayer és a Roma kvalitást képviselõ csapatok, vannak olyan négyesek, melyek sokkal keményebbnek tûnnek elsõ ránézésre. Ilyen például az ‘A’ csoport, ahol az õsi rivális Real Madridnak a francia PSG-vel, az ukrán Sahtar Donyeckkel valamint a svéd Malmövel kell játszania. Ott van továbbá a ‘D’ csoport, ahol a tavalyi idényben döntõt játszó Juventus, az angol Manchester City valamint a spanyol Sevilla található meg a német Mönchengladbach mellett. 
 
Végül, de nem utolsó sorban az ‘F’ csoportban is lesznek izgalmak, ahol a Bayern és az Arsenal ismét összecsapnak, a másik két klub pedig a szintén komoly nemzetközi rutinnal rendelkezõ Dinamo Zagreb és a görög Olympiakosz.