Neymar: hosszabbítás elõtt

A második legjobban fizetett játékos lesz | Egyéni edzéstervvel készül

Habár Angliából egy gigantikus manchesteri ajánlatról beszéltek, még ha igaz is lenne a hír, Neymar és a Barcelona közös jövõje drasztikus fordulatok nélkül igencsak stabilnak tûnik. A katalán egyesület ráadásul az idei szezonban meg akarja újítani a brazil 2019-ig szóló szerzõdését, amivel a támadó az elsõ keret második legjobban fizetett labdarúgójává léphet elõ. 
 
Lévén, hogy a kontraktus 2019-ig szól, nem sürgõs a helyzet, ám a katalán egyesület vezetõsége úgy véli, hogy Neymar a tavalyi idényben a csapat kulcsemberévé nõtte ki magát, ezért megérdemli a fizetésemelést. Habár a brazil a jövõjét Katalóniában képzeli el, természetesen a legnagyobb európai klubok lesben állnak érte, és a Barcelonának ezt is szem elõtt kell tartania, amikor a brazillal leülnek majd tárgyalni. 
 
Neymar jelenleg bruttó 10.5 millió eurót keres, amivel Messi, Suárez, Iniesta és Alves után a keret ötödik legjobban fizetett labdarúgója. Amennyiben az idei szezonban megegyeznek a felek, úgy a brazil csatár Messi mögé léphet fel a második helyre a fizetési rangsorban. Maga a játékos és menedzsmentje egyébként nem találják sürgõsnek a kontraktus megújítását, ám a vezetõség kezdeményezni fogja a kapcsolatfelvételt. 
 
A brazil egyébiránt jelenleg egyéni edzéstervvel készül, hogy megfelelõ állapotba kerüljön a hétvégi, Málaga elleni bajnoki találkozóra. Amint az ismeretes, Neymart fültõmirigy gyulladással diagnosztizálták augusztus elején, aminek következtében kihagyta a szuperkupákat illetve az elsõ bajnoki fordulót Bilbaoban.
 
A csapat hétfõn és kedden pihent, ám Neymar egyénileg edzett a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzõközpontban.