„Mindig is tudtuk, hogy Vermaelen mire képes”

Lucho dicsérte a belga védõt | A mentalitás hozta meg a sikert

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique szinte mindenfajta kritikától mentesen, a csapat mentalitását dicsérve nyilatkozott a Málaga elleni gyõztes meccs után. A tréner hangsúlyozta, hogy csapata a találkozó egészében nyomás alatt tartotta ellenfelét és gólra törõen játszott, valamint sikerült az eltervezett dolgokat megvalósítania. Lucho természetesen dicsérte a gyõztes gólt szerzõ Vermaelent és az egész gárdát, a játékvezetõvel pedig nem akar foglalkozni.

Nehéz találkozóra számítottak, beigazolódott

„Tudtuk, hogy egy nagyon kemény meccs vár ránk. A Málaga kiváló együttes, nagyon sokszor okoztak már meglepetést nekünk. Ismét a végsõkig kellett harcolnunk, de az ilyen mérkõzések tesznek minket még erõsebbé. A csapat mentalitása hozta meg a sikert, hiszen sikerült megvalósítani a terveinket, végig tudtunk presszionálni és helyzeteket kialakítani. Ellenfelünk kiválóan védekezett, nagyon gyors labdajáratásra és villámgyors befejezésekre késztettek minket. Sokat kellett várni a gólunkra, de végül sikerült gyõzelemmel bemutatkoznunk a Camp Nounak is, a közönség fantasztikusan szurkolt, köszönjük a támogatást és a türelmet.”

Vermaelen nem okozott számára meglepetést

„Nem csodálkozok a kiváló teljesítményén. Amikor leigazoltuk, tudtuk, hogy miért került a csapathoz. A kezdetektõl tisztában voltunk azzal, hogy Vermaelen mire képes, ha egészséges. A sérülése nagyon sokáig hátráltatta, de most már hibátlan fizikai állapotban van, és visszatért az önbizalma. Örülök, hogy ott van a belga válogatott keretében is. Hibátlan meccset hozott le, és nem utolsó sorban õ szerezte a mindent eldöntõ gólt, hatalmas dicséretet érdemel, akárcsak a végig harcoló csapatom!”

Neymarról

„Már most nagyon jó állapotban van, fõleg annak tükrében, hogy nagyon kevés ideje volt a felépülésre a betegsége után. Sok játékos egészségesen sincs olyan kondiban, mint õ jelenleg. Elégedett voltam a mai teljesítményével.”

A játékvezetõ ténykedésérõl

„A futball során sajnos el kell szenvedni a téves ítéleteket. Nem tudok és nem is akarok energiát pazarolni arra, hogy a ténykedését értékeljem, és a játékosaimat is távol tartom ettõl. Egy meccs nehézségeihez sokszor az is hozzá tartozik, ha a bíró tévesen ítél.”

Írta: Debreczeni Márk