Mumussá válik a Málaga?

Elmúlt idény: 2 meccs gyõzelem nélkül | Neymar és Busquets felépültek

Az FC Barcelona együttese szombaton este 20 óra 30 perckor a Liga második fordulójában hazai pályán fogadja a Málaga együttesét. Luis Enrique vezetõedzõ immáron számíthat Neymar és Busquets játékára is, Piqué eltiltását azonban helybenhagyták, így a spanyol védõt pótolnia kell a mesternek. A Málaga az elsõ fordulóban a Sevilla ellen játszott döntetlent hazai pályán, ám Javi Gracia vezetõedzõ egyébként is bizakodhat a barcelonai kirándulást illetõen. 
 

Legalábbis elég élénken élhet még a trénerben a tavalyi idény, amikor is a Málaga 1-0-ra legyõzte a Camp Nouban a Barçát. Nyilvánvalóan maga a tréner is tisztában van azzal, hogy azt az eredményt megismételni csodaszámba menne, ám egy sportember mindig új célok után kutat, és vélhetõen ez jár Gracia fejében is. Sõt, a Málaga az elmúlt idényben hazai pályán is megtréfálta a Barcelonát, és egy 0-0-s meccsre kényszerítette, ami nem gyakori a katalánok esetében.
 
A Málaga a nyitányon hazai pályán ikszelt az Európa-liga gyõztes és Bajnokok Ligája-induló Sevillával, ami elsõ hallásra jó eredménynek tûnik, ám a 68. perctõl a hazaiak emberelõnyben futballoztak, ami kissé árnyalja a képet. Gracia mesternek egyébként kiváló kerete van, ahol fiatal és tapasztalt játékosok remek elegyet alkothatnak a szezon során. Duda, Kameni, Tissone vagy az elefántcsontparti Boka nevét senkinek sem kell bemutatni, ráadásul a fiatalok mellett sikerült kölcsönben ismét megszerezni a paraguayi Roque Santa Cruzt, aki a tapasztalatával nagyon sokat segíthet, és számos pontot hozhat a Málagának. 
 
A Barçának félnie ugyan félnie továbbra sem kell természetesen, ám kellõ tisztelettel és óvatossággal kell pályára lépnie a Málagával szemben. A katalánok a hektikus elõszezon után Bilbaoban stabilnak tûntek, és a védekezést rendbe tették, ami alapvetõ fontosságú és elengedhetetlen feltétele egy sikeres szezonnak. Mi több, Neymar már a csapattal edzett a héten, és az utolsó, pénteki tréningen is teljes értékûen dolgozott, így várhatóan pályára lép, még ha nem is az elejétõl esetleg. A Baszkföldön sérülést szenvedett Busquets is játékra kész, miután a pénteki tréninget már õ is fájdalmak nélkül abszolválta.
 
Ami Luis Enrique keretét illeti, Douglas, Adriano és Alves sérültek, Piqué négy mérkõzéses eltiltását pedig helybenhagyták, így a pénteken a válogatottba behívott védõre továbbra sem számíthat a tréner. Mathieu ellenben visszatérhet az eltiltásából, és a múlt héten stabil teljesítményt nyújtó Vermaelen valamint Bartra mellett pályázhat Mascherano mellé a védelem tengelyébe. Pénteken a B keretbõl már csak Gumbau edzett az elsõ csapattal, ám Busquets visszatérésével vélhetõen nem nevezi õt a meccskeretbe Lucho. 
 
A katalánok szempontjából azért fontos az összecsapás, mert a válogatott szünet elõtt ideális lenne három ponttal zárni. Az elõszezon védelmi megingásai és rendszerbeli hibái még ott élhetnek a játékosok fejében, akik a saját önbizalmukat és formájukat tudják megerõsíteni egy magabiztos hazai gyõzelemmel.
 
FC Barcelona – Málaga
Barcelona, Camp Nou
20:30
Vezeti:
Jaime Latre
 
FCB: Bravo, S. Roberto, Mascherano, Vermaelen, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar (Rafinha).
 
Málaga: Kameni, Rosales, Albentosa, Angeleri, Boka, Ricardo Horta, Tissone, Sergi Darder, Amrabat, Charles, Cop.