A Barça görcsölt, Suárez mentett: 2-1

Szenvedtek Messi nélkül | Sergi Roberto egyenlített, Suárez megnyerte

A Barcelona két perc alatt fordított a Bayer Leverkusen ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, miután közel nyolcvan percig szenvedett a német gárda ellen. Messi nélkül messze nem játszott úgy a csapat, ahogyan azt a szurkolók várhatták, görcsösen, dominancia, és sokszor elképzelés nélkül játszottak Neymarék, sokáig a szerencsével is hadilábon álltak, de a hajrában mégis sikerült fordítani. Sergi Roberto egyenlített, Suárez fordított, ezzel a sikerrel a katalán csapat vezeti a csoportját.

Lucho a lehetõségeihez képest a legerõsebb csapattal állt fel a Leverkusen ellen, de ennek a meccs nagy részében nem volt foganatja. Messi irányítói képességei nagyon hiányoztak, Neymar és Suárez elsõsorban a befejezésekre koncentráltak, az elõkészítésre kevésbé, a csapat csak erõlködött, de hiányzott a gördülékeny játék.

Helyzetei ettõl függetlenül voltak a Barcelonának is, Sandro tiszta ziccert hibázott kétszer is, Suárez és Neymar, de Rakitic is próbálkozott. A csapat mozgott, lehetõség akadt, a foci mégis hiányzott a Barcelonából. Ennek köszönhetõen nem is tudta uralni a játékot a csapat, a Leverkusen gyakran és egyben veszélyesen ért fel Ter Stegen kapujáig.

A német lehetõségek akcióból nem hoztak eredményt, de egy szöglet után Papadopoulos könnyedén fejelt a kapuba – köszönhetõen Ter Stegen, Suárez és Mathieu közös munkájának. De a gólért jelentõs részben a kapus tehetõ felelõssé, miután a görög közvetlen közelrõl, gyakorlatilag 1-2 méterrõl fejelhetett kapura.

A félidõ második felét jobban meghúzta a Barcelona, de a stabilitás, egy stabil bástya rettenetesen hiányzott a játékból, a megszokott dominancia hiányzott.

A folytatásban a Leverkusen érthetõen hátrább helyezkedett, a Barça a lehetõségeihez képest igyekezett támadni, de megmaradt az a görcsösség, ami akadálya volt annak, hogy a csapat domináljon, és sorozatban helyzeteket alakítson ki. Nem volt koncepció, nem is volt eredmény, a folyamatosságnak nyoma sem volt, ezúttal erõbõl játszott a Barcelona.

Tovább nehezítette Enrique helyzetét, hogy megsérült Iniesta is, akit középpályások és támadók hiányában Jordi Alba váltott, késõbb Sandro helyére Munir állt. Neymar és Suárez azonban ugyanolyan súlytalan maradtak, mint voltak az elsõ 45 percben, amiben nyilván benne volt az is, hogy a középpálya elfogyott mögöttük.

A görcsös erõlködésnek mégis lett eredménye. Jordi Alba játszott be az ötöshöz, és miután Leno kiütötte Munir lövését, a kipattanót Sergi Roberto közelrõl bevágta. Az egyenlítés öröme lendületet adott, és újabb gólt is hozott. Munir cselezett be a jobb szélen két perccel késõbb, laposan középre játszott, Suárez pedig nagy gólt vágott a rövid felsõ sarokba.

A Barcelona fordított, és ez is maradt a végeredmény, ami azt jelenti, hogy a gránátvörös-kék csapat átvette a vezetést a csoportjában, miután a Roma kikapott a BATE ellen Fehéroroszországban.

FC Barcelona – Bayer Leverkusen: 2-1 (0-1)
Barcelona, Camp Nou
68 694 nézõ
Vezette:
Martin Atkinson (angol)

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu; Rakitic, Busquets, Iniesta (J. Alba 61′); Sandro (Munir 63′), Suárez és Neymar.

Bayer Leverkusen: Leno, Tah, Papadopoulos, Wendell, Donati, Bender, Çalhanoglu, Kramer, Bellarabi, Kampl és Javier Hernández.

Gól: Papadopoulos (22′), Sergi Roberto (81′), Suárez (83′).