Belehúznak Messi nélkül?

Az elsõ meccs az argentin hiányában | Össze kell kapni a védekezést

A Leverkusen elleni meccs hozhatja az elsõ gyõzelmet a BL-ben, hasonlóképpen az elsõ gyõzelmet Lionel Messi nélkül, és nagyon jó lenne, ha hozna végre 90 percet kapott gól nélkül is. Ezek azok a célok, amik a legfontosabbak talán, ehhez még a helyzetkihasználás javítását lehetne felírni, de a lényeg ugyanaz: a Barcelonának rendeznie kell a sorait egy új helyzetben, és bõven van elõtte lehetõség a fejlõdésre.

De hazai meccs jön, és a Leverkusen hiába számít európai szinten is jegyzett együttesnek, mindenképpen verhetõ, és kötelezõ is vernie ennek a Barcelonának – Messivel, és Messi nélkül is. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy most a német gárda vezeti a csoportot, hiszen az elsõ játéknapon le tudta gyõzni a BATE Boriszovot.

A Leverkusenbõl illik kiemelni a kapus Lenót, akit több nagy csapat is folyamatosan figyel, a középpályán a német válogatott Bendert, a támadósorban pedig azt a Chicharito Hernándezt, aki tavaly még a Real Madridban játszott kölcsönben.

A Barcelonánál kérdés, hogy hogyan keveri a megmaradt kevés kártyalapját Luis Enrique, hiszen az eleve szûk kispad a sérülésekkel fokozatosan még szûkebb lett. A vezetõedzõ pillanatnyi lehetõségeivel részletesen foglalkoztunk is, könnyen lehet, hogy a tréner ezek közül az opciók közül választ már kedd estére is.

Az az egy biztos, hogy Suáreznek és Neymarnak át kell venniük a terhet, és õk elég jó játékosok is ahhoz, hogy ezt megtegyék.

FC Barcelona – Bayer Leverkusen:
Barcelona, Camp Nou
20.45
Vezeti:
Martin Atkinson (angol)
TV: Paulaner Sörház | M4 Sport

FC Barcelona: Ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Munir, Suárez és Neymar.

Bayern Leverkusen: Leno – Hilbert, Tah, Papadopoulos, Wendell – Bellarabi, Bender, Kampl, Calhanglo – Hernández, Mehmedi.