„Egy újabb ok arra, hogy milyen nehéz lesz gyõzni”

Enrique nem becsüli le a Sevillát | Suárezt stabil húzóembernek tartja

Luis Enrique sem érti, hogy mi történik idén a Sevillával, de úgy érzi, a déliek rossz formája csak egy újabb érv arra, hogy nagyon nehéz meccsre számíthatnak. Bravo elviekben visszatérhet, Suárezt pedig minden szempontból húzóembernek tartja.

„Úgy megyünk neki a meccsnek, mint õk. Sok a hiányzónk, vannak nehézségeink, de ezek olyan szituációk amik bármikor adódhatnak a szezon során. Ez része a focinak, mindig voltak erre példák.”

„Ismerve a Sevilla keretét és az edzõjét, igen, nagyon is meglep a Sevilla pillanatnyi helyzete. Ez csak erõsíti azt az elméletünket, hogy milyen nehéz lesz ott gyõzni. Mindenki szeretne ott nyerni, és nagyon nehéz dolog. A modern fociban általában sorozatban nyerni a legnehezebb dolog. Éppen ezért rendkívül nehéz dolgunk lesz.”

Válogatott szünet

„A válogatott szünet számomra mindig megkönnyebbülés. Hét meccs után, amit 22 napon kellett lejátszanunk, nincs sok idõd arra, hogy megízleld az egészet és kijavíts dolgokat. Azt gondolom, hogy Neymarnak különösen jót fog tenni, hogy nem kell utaznia a válogatottjához, és kicsit összeszedheti magát.”

Ki lesz a kapus?

„Bravo egy lehetõség. Visszatért az edzésekhez, felvette a ritmust. Ha már a keret tagja, csak szakmai okok alapján döntök, nincs semmilyen egészségügyi oka, mi lehetetlenné tenné, hogy védjen.”

Suárez

„Az elsõ meccsei után Suárezt folyamatosan megkérdõjelezték. Ez itt teljesen normális. Nagyon magas szinten teljesít azóta, amióta hozzánk került, akkor is így volt ez, amikor a számok nem ezt igazolták. Nem csak sportszakmailag, a karaktere miatt is kulcsjátékos.”