Nagyvizit Barcelonában

Vermaelen visszatérõben | Messi és Iniesta még hetekig nem játszhatnak

Az FC Barcelona életét jelentõsen megnehezítik manapság a sérülések, kedd este például Andrés Iniesta dõlt ki hosszabb idõre. Luis Enrique már-már „viccnek” nevezte azt, hogy minden egyes mérkõzésen megsérül valamelyik labdarúgója.

Ami a jó híreket illeti, a brazil Adriano csupán elõvigyázatosságból hagyta ki a Leverkusen elleni, kedd esti meccset, így õ bármelyik nap csatlakozhat a csapathoz. Claudio Bravo is felépült már, hétfõn teljes értékûen dolgozott, de a szakmai stáb vélhetõen nem akart egy újabb sérülést kockáztatni a visszatérésének a siettetésével. 

Thomas Vermaelen is belátható idõn belül játékra jelentkezhet, és valószínûleg a válogatott szünet után már számíthat is rá Luis Enrique vezetõedzõ. A belga még az Atlético Madrid elleni, gyõztes bajnoki mérkõzésen sérült meg, de szerencsére az újabb sérülésnek semmi köze a tavalyihoz, így a hátvéd október elsõ felében visszatérhet a játéktérre. 

Ami pedig a kellemetlenebb híreket illeti, Rafinha az egész szezonra kidõlt az AS Roma ellen, Leo Messi két hónapig csak a pályán kívülrõl szurkolhat társainak, miután részlegesen elszakadt a bal térdében az oldalszalag a Las Palmas elleni találkozón, míg Andrés Iniesta 4-6 hetes kényszerpihenõre szorul a Leverkusen ellen elszenvedett combizomhúzódása miatt. 

Számszerûen vizsgálva nincs komoly probléma, hiszen csupán négy sérült van jelenleg a keretben, ugyanakkor a teljes képhez hozzátartozik még az, hogy az egyik sérült Messi, továbbá hogy Arda Turan és Aleix Vidal nem bevethetõek a transzfertilalom miatt, illetve hogy két játékos is arról a középpályáról dõlt ki, ahonnan Xavi távozott a nyáron, még kevesebb alternatívát hagyva ezzel Luis Enrique tréner kezében.