„Az eredmény önbizalmat kell, hogy adjon”

Lucho a közönségre is kitért | A csapat a végsõkig küzdött

Luis Enrique, az FC Barcelona vezetõedzõje örömtelien nyilatkozott a Bayer Leverkusen ellen 2-1-re megnyert találkozó után. A mester újfent elmondta, hogy minden játékosra szükség van, és a bizonyítani vágyó játékosok nem érdemelnek füttyszót a közönségtõl. Ezzel szemben a szurkolást is megköszönte, és kiemelte a csapat küzdõszellemét. Lucho hangsúlyozta, hogy ez az eredmény önbizalmat kell, hogy adjon a csapatnak, a kellemetlen sérülésektõl függetlenül.

Kemény összecsapás volt

„Nehéz este volt, a második mérkõzés Messi nélkül, de ezt is sikerrel abszolváltuk. Ehhez óriási tartásra van szükség, ez a csapatban ma is megvolt. A második félidõvel sokkal elégedettebb vagyok, jelentõsen több önbizalmat éreztem a játékosokban. Boldog vagyok, hiszen gyõztünk. Mindig igyekszünk a maximumot nyújtani, és a Leverkusen ellen szükség is volt erre. Egy adott évben megnyerhetünk mindent, vagy lehetünk kevésbé sikeresek, ettõl függetlenül mindenki elhiheti: a játékosaim mindent megtesznek. Ez az eredmény még erõsebbé teheti a csapatot, és még több önbizalmat kell, hogy adjon minden játékosomnak. Nagyon örülök, hogy ma különösen akarták a gyõzelmet!”

Füttyszó helyett biztatás kell

„Nagyon köszönjük a közönségnek a szurkolást, õk is sokat segítettek a mai gyõzelemben. Az idõnként hallható füttyszóról csak annyit, hogy a bizonyítani vágyó játékosoknak biztatásra és önbizalomra van szükségük, nem pedig füttyszóra. Ha nem futnának eleget: oké, megértem, de minden játékosom keményen dolgozik, és ma mindenki akarta a sikert. A szurkolóink biztatása rendkívül sokat jelent számunkra, a füttyszó pedig sokszor intõ jel is lehet. Biztosíthatom a drukkereket, hogy továbbra is a sikerért fogunk dolgozni minden egyes nap.”

Iniesta sérülése

„Iniesta esete ledöbbentett minket. Nagyon váratlanul érte az egész csapatot, elõször azt hittük, nincs semmi komoly probléma. Azonban le kellett cserélni, de ez nem zavarta össze a játékosokat, akik ezek után még nagyobb elánnal hajtottak a gyõzelemért, egymást is lelkesítve. Ettõl függetlenül a csapat helyzete a sérülések terén nem egyszerû…”

Írta: Debreczeni Márk