„Jobb, hogy most kaptunk ki egy góllal”

Lucho elismerte: nincsenek csúcsformában | A bajnokság nem ezen múlik

Bár az FC Barcelona egy góllal kikapott a Sevilla ellen idegenben, Luis Enrique mester a 2-1-es vereség után is derûlátóan nyilatkozott. A tréner elismerte, hogy csapata nincs csúcsformában, és javulniuk kell a játék minden elemében, ugyanakkor kiemelte: inkább most kapjanak ki egy góllal, mint egy sorsdöntõ mérkõzésen. A labdabirtoklásra épülõ játékot ugyanakkor továbbra sem fogják feladni, és megtartják a „Barca-stílust”.

Balszerencse és idegesség

„A Barcelona háza táján senki sem elégedett egy vereség után. Különösen az bosszant, hogy nagyon sok esélyünk volt a gólszerzésre, volt, hogy csak centiméterek hiányoztak a találathoz. Sokszor jártunk az ellenfél tizenhatosán belül, de egyszerûen balszerencsések voltunk és figyelmetlenek, így nem maradt más: gratulálnunk kell a Sevillának, akik kihasználták a hibáinkat, és megérdemelten gyõztek.”

Mindig izgalmas, ha a két klub találkozik

„Nagyon sok kiélezett meccset vívtunk már az andalúzok ellen, amelyeket jómagam is mindig élveztem. A mai is ilyen volt, a nagybetûs futballé volt a fõszerep, mindkét csapat támadott. Szokás szerint ma is izgulnom kellett, de a siker most elmaradt. Mindkét csapat gyõzelemre játszott, de nekünk ma nem jutottak pontok.”

Nem szabad változtatni a játékstíluson

„A játékunk a labdabirtoklásra, és a mezõnyfölényre alapozott magas számú helyzetkialakításra épül. Nem is szabad ezen változtatnunk. Ez a Barca-stílus, és sokkal jobb, hogy most kapunk ki egy góllal, mintha egy sorsdöntõ meccsen maradunk alul. Mindenki láthatja: a csapat jelenleg nincs csúcsformában, de a legfontosabb kérdések tavasszal dõlnek el, akárcsak tavaly. Biztos vagyok benne, hogy a csapat javulni fog, és persze a formaidõzítés is kulcsfontosságú. Tudatában vagyok persze, hogy nem szabad sok pontot elhullatnunk, mert a riválisaink ezt könyörtelenül kihasználhatják.”

Mi dönthet a bajnoki címrõl?

„Az nyer, akinek a neve mellett év végén a legtöbb megszerzett pont látható… A bajnokság most is csak a legvégén fog eldõlni. A riválisok és mi is hibázunk, emberek alkotják a csapatot, nem gépek. Mondhatnánk úgy is, hogy aki a legkevesebbet hibázik, az nevet a végén. Semmi nem dõlt el, és valószínûleg márciusban vagy áprilisban is ugyanez lesz a helyzet.”

Írta: Debreczeni Márk