Szerencse nélkül, gólok nélkül: 2-1

Zsinórban a második vereség | Rossz helyzetkihasználás és védekezés

Zsinórban második idegenbeli bajnokiját bukta el a Barcelona a Ligában, Vigo után Sevillában is követett el védekezésbeli hibákat, amikért drágán fizetett – köszönhetõen nagyrészt a továbbra is rémes helyzetkihasználásnak. Három kapufa, több kihagyott ziccer nem fért bele a Sánchez Pizjuánban – gólok nélkül ugyanis nem lehet nyerni.

 

Az elsõ félidõ tapasztalatai alapján a helyzetkihasználáson egyelõre nem sikerült javítania a csapatnak az elmúlt meccsekhez képest, mert lehetõség ugyan adódott, ezeket kihasználni nem tudta a katalán csapat. A meccs magas színvonalú és lendületes volt, mindkét oldalon adódtak nagy helyzetek, de a vendég csapat mégis közelebb állt a vezetés megszerzéséhez.

Neymar aktív volt, irányított, adott gólpassz értékû labdát Suáreznek, de maga is közel állt a gólhoz egy szabadrúgással, ami többször is érte a baloldali kapufát, és a gólvonalon is végiggurult, mielõtt a védõk felszabadítottak. Neymaron kívül Suárez is lõtt egy kapufát, és általánosságban a Barcelona játékában benne volt a gól. A nagyobb baj, hogy ott is maradt, nem sikerült vezetést szereznie, ami aztán a folytatásban visszaütött.

A második játékrészt ugyanis a hazaiak jobban kezdték, és 13 perc alatt két gólt lõttek, igazolva, hogy a Barcelonának nem csak a helyzetkihasználással, a védekezésével továbbra is komoly problémák vannak. A 49. percben Gameiro húzott el a jobboldalon, sem Jordi Alba, sem Mathieu nem állította meg, a beadására pedig érkezett a hosszú oldalon Krohn-Dehli, aki a félig üres kapuba helyezett.

Néhány perccel késõbb már Krohn-Dehli volt az elõkészítõ, a beívelését Iborra csúsztatta meg finoman, Bravo tehetetlen volt. 2-0, elúszni látszott a meccs.

Luis Enrique kettõt cserélt, jött Sandro és Alves, és Neymar vezetésével reagált is a csapat a szituációra, de Coke kapus óriási bravúrokat mutatott be, így sokáig maradt a 2-0. A 73. percben aztán büntetõhöz jutott a Barcelona egy kezezés nyomán, amit Neymar értékesített: 2-1.

Ez plusz lendületet adott, nem sokkal késõbb Suárez hozta óriási helyzetbe Sandrót, ám a fiatal támadó egészen közelrõl csak a kapufát találta el. Ez volt a harmadik kapufája a Barcelonának. Az egyenlítés nem sikerült és hiába erõltette a támadásokat a csapat a folytatásban, nem tudott újabb gólt szerezni.

Ez a csapat második veresége, egyben zsinórban a második idegenben elbukott bajnokija. Sevillában természetesen ki lehet kapni, de feltûnõ, hogy nem javul az együttes sem helyzetkihasználásban, sem védekezésben, ezen pedig sok-sok pont elúszik. Továbbra is tény, hogy hosszú távon ezeket a problémákat meg kell oldani.

Sevilla FC – FC Barcelona: 2-1 (0-0)
Sevilla, Sánchez Pizjuán
45.000 nézõ
Vezette:
Gil Manzano

Sevilla: Rico; Tremoulinas, Kolo, Andreolli, Coke; Zonzi, Krychowiak, Iborra, Krohn-Dehli, Vitolo y Gameiro en punta

FC Barcelona: Bravo; Jordi Alba, Mathieu, Piqué, Sergi Roberto; Mascherano, Busquets, Rakitic; Neymar, Suárez és Munir.

Gólok: Krohn-Dehli (52′), Iborra (58′), Neymar (74′, tizenegyesbõl).