Robert: „Figyeljük az átigazolási lehetõségeket”

A sportigazgató kiegyenlített Ligát vár | Télen vásárolhatnak

Robert Fernández nyár óta tölti be a sportigazgatói posztot a Barcelonában, és ugyan most nem igazolhatott azonnal, bevallotta, hogy tanulmányozzák a lehetõségeket. A ‘Catalunya Rádiónak’ adott interjújából közöljük most a legfontosabbakat. I. rész.

„Még van arra idõnk, hogy átgondoljuk, akarunk-e igazolni valakit a télen. Figyeljük a lehetõségeket, mert rá vagyunk kényszerítve, hogy így tegyünk, viszont még van idõnk körülnézni a piacon. Tehát figyelünk, de nyugodtan kell megítélnünk, hogy tényleg igazolunk-e valakit. A téli átigazolási idõszak nem könnyû terep. Nolito? Õ egy jó játékos, vasárnapról vasárnapra figyeljük.”

Neymar hosszabbítása

„Rajta vagyunk Neymar hosszabbításán, nem hiszem, hogy lehet bármilyen probléma. Nincs kétségem afelõl, hogy Neymar egész életét Barcelonában fogja tölteni.”

Arda és Aleix Vidal

„Az a téma, hogy Arda játszhatna Rafinha helyett, nem könnyû, ez egy jogi kérdés. Mindannyian várjuk õket, és most, hogy ilyen helyzetben vagyunk, ez még inkább igaz.”

Messi sérülése és folytatása

„Nem szabad siettetnünk a felépülését. Biztosan ki fogja tölteni az elõre jelzett nyolc hetes felépülési idõt. Nem hiszem, hogy erõltetni kellene a gyógyulását egy játékosnak.”

„Azt, hogy õ távozna, nagyon távoli lehetõségnek tekintem. Amilyen intelligens, õ továbbra is keresni fogja a módját annak, hogy meghatározó játékos maradjon a csapaton belül.”

Az elõszezon és a sérülések

„A sérülések mindig jönnek, ezekkel számolni kell. Néhány közülük súlyosabb, mindannyiunkat megijeszt, de ezen nem lehet segíteni. Normális és logikus. Az lehetséges, hogy az elõszezon jobb is lehetett volna, de a helyzet úgy hozta, hogy a nyári tengerentúli túrát egy konkrét idõpontban kellett tartanunk. Szerintem jövõre nem lesz ilyen túra az elõszezonban.”

Vereség a Pizjuánban

„Senki nem szeret veszíteni, és ez még inkább igaz egy olyan csapatra, mint a Barça, amelyik megszokta, hogy nyer. De mindig a dolgok okát kell megkeresni. Nem láttam a meccset élõben, de megnéztem kétszer is televízióban, és jobb konklúziókra jutottam. Az mindenesetre nem normális, hogy a Barça elveszítette ezt a meccset.”

A bajnokság

„Úgy néz ki, hogy a Liga nagyon nagy versenyt hoz, és úgy tûnik, hogy lesz olyan riválisunk, akire eleinte nem is gondoltunk volna, hogy végig harcban lesz. A Villarreal például nagyon jó csapat, remek kezdõ tizeneggyel. A kispad döntõ lehet.”

Zubizarreta

„Éppen holnap fogunk együtt vacsorázni. A távozása elsõsorban az idõnek, a fáradtságnak tudható be. Ez minden sportigazgatóval, technikai igazgatóval így van, és velem is így lesz.”

Folytatjuk…