Lucho: „Ney mindig így játszott”

Dicsérte a csapatot és Rakiticet | Kommentálta az ‘Év edzõje’ díjat is

Luis Enrique, az FC Barcelona vezetõedzõje boldogan nyugtázta csapata 2-0-s idegenbeli sikerét a BATE ellen. A mester szerint komplex meccset játszottak, ahol újra a technikai tudása legjavát nyújtotta a csapat, és ez a forma további javulást eredményezhet. Lucho, aki elsõdlegesnek a fejlõdést tartja szem elõtt, kiemelte a duplázó Rakitic teljesítményét, az „Év edzõje” díjra való jelölés pedig nem izgatja különösebben.

Masszív ellenfél, kiváló csapatteljesítmény

„Összességében véve csak jókat tudok mondani a csapat mai teljesítményérõl. A BATE-nak vannak masszív védõjátékosai, nem könnyû ellenük jól játszani. Ma azonban kiváló mezõnymunkát végeztünk, támadásban és védekezésben is sikerült az ellenfelünk fölé nõnünk, nagyon komplex meccset játszottunk. Egy Bajnokok Ligája mérkõzést nagyon nehéz végig kézben tartani, de nekünk ma sikerült végig dinamikusan játszanunk, és gyõztünk.”

„A mai siker erõsebbé tesz minket, mert tükröt tart elénk, hiszen a mostani egy olyan idõszak a csapat életében, amikor nem nyújtunk ugyan borzasztóan rossz teljesítményt, de sokkal többe kerül az, hogy gólokat szerezzünk, valamint hogy hátul ne kapjunk gólt. Ezzel ellentétben kedd este viszont különösebb nehézségek nélkül nyertünk – mondom ezt annak ellenére, hogy így is láttam javítani valót a védekezésünkben.”

Rakitic zsenialitása

„Kicsit nehezen sikerült megszerezni az elsõ gólt, de Ivan zsenialitása révén összejött, majd el is döntötte a meccset egy másik találattal. Számtalan gólképes labdarúgónk van elõl, de minél többen képesek betalálni, annál jobb.”

Neymar

„Sajnálom, hogy nem adok címlapot, de én mindig így láttam õt futballozni. Nem kell állandóan írni egy játékosról.”

A fejlõdést tartja szem elõtt

„Edzõi pályafutásomban mindig is a fejlõdést tartottam szem elõtt. Bár 5-2-re nyertünk hétvégén a Rayo ellen, nem voltam elégedett, viszont láttam fejlõdést bizonyos területeken. Ez a meccs egyértelmû elõrelépés a hétvégihez képest, hiszen a védelmünk nagyon jól mûködött, és ez az egész évben kulcsfontosságú lesz. Ezen az úton kell tovább haladnunk, mert ez vezet a sikerekhez és a trófeákhoz.”

Év edzõje díj?

„Aranylabda? Év edzõje díj? Velem kapcsolatban inkább a citromdíjra való jelölés lett volna helytálló… Viccet félretéve: nem strapálom magam az egyéni elismeréseken, a csapat sikerei az igazán fontosak, hiszen azok minõsítenek engem is.”

Írta: Debreczeni Márk