„A reklamálást jobban büntetik, mint a belépõket”

Megvédte, de burkoltan kritizálta is Mascheranót | Bartra – Mathieu csere

Luis Enrique határozottan bírálta az Eibar elleni meccs után Del Cerro Grande játékvezetõt, és általánosságban a bírók hozzáállását. Dicsérte ugyanakkor Suárezt, akit bizonyos esetekben pótolhatatlannak tart.
 

„Az elsõ gólt tulajdonképpen ajándékba adtuk egy szerencsétlen játékhelyzet során. Most olyan sorozatban vagyunk, hogy a legkisebb hiba is egy kapott gólt eredményez. Éppen ezért minimalizálnunk kell a hibák számát.”
Mascherano kiállítása
„Itt az élõ példa arra, hogy a játékvezetõk jobban büntetik a reklamációkat, mint a belépõket.”
„Mascherano nem ment oda sem az asszisztenshez, sem a játékvezetõhöz. Mindig azt gondoljuk egy hallott beszólás vagy reklamáció után, hogy nekünk szólt. Nagy hiba lenne, ha most Mascheranót ezért négy meccsre elveszítenénk. A „concha de tu madre” itt olyan, mint azt mondanánk, hogy a töködet. Meg kell nézni, hogyan mondta ezt Mascherano és kire nézett. De dolgozni fogok azon, hogy számoljanak el inkább tízig, és ne is reklamáljanak.”
A játékvezetõ a jegyzõkönybe azt írta a kiállítás kapcsán, hogy Mascherano annyi mondott: „Az anyád p….- La concha de tu madre”
Suárez
„Ismerjük Suárez jelentõségét, lehet éppen pontosabb vagy kevésbé pontos, de vitathatatlan az az érték, amit a csapatnak ad. És ha még ráadásul betalál, akkor pótolhatatlanná válik.”
Bartra – Mathieu csere
„Azért adtam lehetõséget Mathieu-nek, mert úgy gondoltam, hogy jobb labdakihozatalra van szükségünk a meccs adott szakaszában.”