Lucho: „Neymar több, mint egy szimpla alapember”

Magasztalta Busquetset is | Örül, hogy Messi nélkül is tudnak jól játszani

A FC Barcelona trénere, Luis Enrique elégedett volt a Getafe ellen 2-0-ra megnyert találkozón látottakkal. Neymar jelentõségének hangsúlyozása mellett Lucho kiemelte Sergio Busquets fontosságát, illetve örömét fejezte ki, hogy Messi hiányában is képes jól játszani az együttes. A csapat célja továbbra is a folyamatos fejlõdés.

Komplex meccset játszottak

„A Getafe ellen mindig nehéz, fõleg idegenben. Szívós, masszív gárda, akikben megvan a kellõ kreativitás támadásban is. Ma sikerült egy nagyon komplex meccset játszanunk, nagyon elégedett vagyok a látottakkal. Nem könnyû teljesen kontroll alatt tartani egy meccset, de nekünk ma sikerült. Nem szenvedtünk, mint ahogy mostanában oly sokszor. Nem könnyû ilyen jól játszani a Getafe ellen, mint ahogyan azt ma tettük.”

Neymar jelentõsége

„Az egész szezonra nézve megfigyelhetõ a játékában egy fejlõdési ív. Neymar többet jelent számunkra, mint egy szimpla alapember. Gólokat szerez, gólpasszokat ad, a védekezésbõl is kiveszi a részét. Képes egyszerre két-három védõ figyelmét lekötni, és fantasztikusan oldja meg az egy-egy elleni szituációkat. Folyamatosan fejlõdik, egyre érettebb játékos válik belõle. Hatalmas szüksége van rá a klubnak.”

Busquets a világ legjobb szûrõje

„Sergi egy egyéniség, igazán különleges játékos. Posztján a világ egyik legjobb, ha nem a legjobb futballistája, aki zseniális képességekkel rendelkezik. Amellett, hogy jól olvassa a játékot és kiválóan védekezik, hihetetlenül kreatív és technikás is. A szerepeltetése alapvetõen meghatározza a csapat játékát támadásban és védekezésben is.”

Jó játék Messi nélkül

„Olyan játékosok alkotják a csapatot, akik valamennyien képesek plusz lökést adni a futballunknak. Egységre törekszünk, célunk a folyamatos fejlõdés. Minden játékosom azt akarja, hogy a lehetõ legtöbbet adja ki magából. Képesek vagyunk bármilyen kezdõcsapattal a jó játékra, mert egységes csapat vagyunk.”