Sztárokkal és az „új” reménységgel: 0-2

Zseniális Sergi Roberto, két gólpassz | Neymar és Suárez döntöttek

A Barcelona mindhárom pontot el tudta hozni a Getafe otthonából szombaton este, ezzel rendkívül értékes egységeket szerzett közeledve a Clásicóhoz. A katalán csapat a korábbi idegenbeli meccsekhez képest jóval összeszedettebb volt, határozottan tudta, mit akar játszani, és meg is tudta valósítani. Suárez és Neymar klasszisa sokat ért, de ez is kevés lett volna, ha nincs a két szenzációs gólpasszt jegyzõ Sergi Roberto.

A középpályás nem mindennapi teljesítményt nyújtott, a 37. percben sarokkal, háttal állva adott nagyon pontos labdát Suáreznek, ami az elsõ gólt érte, a második játékrészben pedig Neymar kért, majd kapott is tõle labdát, pontosat olyat, amire szüksége volt. Sergi Roberto számára ez a szezon eddig óriási elõrelépést hozott, amihez újabb fontos epizód volt a szombati meccs. Különösen nagy a kontraszt ahhoz képest, hogy Daniel Alves milyen pontos beadásokkal szokott operálni…

A Getafe eleinte még ki tudott dolgozni helyzetet, de a meccset a Barça irányította. Helyzetbõl az elsõ játékrészben még nem volt sok, de a csapat elszántsága tetten érhetõ volt, és ha szerencsésebbek vagy pontosabbak a játékosok, mint Munir például már az elsõ percben, akkor hamarabb is vezethetett volna a Barcelona. A 37. percben aztán Neymar hagyta helybõl indulva maga mögött a védõjét, elhúzott a baloldalon, a visszapasszát pedig Sergi Roberto sarkazta be Suárez elé, aki egészen közel jutott a kapuhoz, majd stílusosan el tudott lõni Guaita mellett. Nagyon szép gól.

A második félidõben még több területe volt a katalán csapatnak, amivel élt is. Neymar nagyon érezte a játékot, kiválóan mozgott és kezdeményezõ volt, és szerencsére volt olyan segítõtársa, mint Sergi Roberto, aki a második gólpasszt is adta. A kontratámadás végén Neymar jelezte, hova kéri a labdát a tizenhatoson belül, oda is ívelt neki a saját nevelésû középpályás, Neymar pedig ballal, kapásból, nagy gólt lõtt, még ha hozzá is ért a labdához a kapus.

A különbség akár nagyobb is lehetett volna, mert a második félidõben több nagy ziccert is kihagyott a Barcelona, de a lényegen ez nem változtatott.

A védekezés is sokkal stabilabb volt, a támadójáték is gördülékenyebb. A Barcelona büszke lehet erre a meccsre, ami talán tényleg egy fordulópontot jelent, és a javuló forma elsõ igazi jele. Getafében nem könnyû nyerni, pláne Messi nélkül, de ezt most sikerült kipipálni. Folytatás a BL-ben a BATE ellen, otthon.

Getafe CF – FC Barcelona: 0-2 (0-1)
Getafe, Coliseum Alfonso Pérez-
12.000 nézõ
Vezette:
Martínez Munuera

Getafe: Guaita, Damián, Vergini, Alexis, Lago, Juan Rodríguez (Mensah, 79′), Lacen, Pedro León, (Lafita, 60′), Víctor Rodríguez, Sarabia (Moi Gómez 69′) és Scepovic.

FC Barcelona: Bravo, Alves, Piqué, Mathieu, Alba, Busquets, Rakitic, Sergi Roberto (Sandro, 76′), Munir (Iniesta, 61′), Luis Suárez és Neymar.

Gólok: Suárez (37′), Neymar (58′).