Neymar-mágia, és jöhet a Clásico: 3-0

Gyenge elsõ félidõ, eredményes második | Ismét kapott gól nélkül

A Barcelona nem hibázott egy fordulóval a Real Madrid elleni Clásico elõtt, és hazai pályán 3-0-ra legyõzte a Villarrealt a Camp Nouban vasárnap délután – ezzel minimum tartja a különbséget a Real Madriddal szemben a tabella élén. Nyögvenyelõs elsõ félidõ után a második játékrészben egy vendég eladott labda, egy Busquets indítás és egy Neymar befejezés kellett a vezetõ találathoz, utána már könnyen jött egy büntetõ-gól Suáreztõl, és egy újabb parádés találat Neymartól. Egy újabb meccs Messi nélkül, egy újabb sikeres meccs Messi nélkül.

Inkább a meddõ mezõnyfölényrõl szólt az elsõ félidõ, a Barcelona nem játszott jól, kevés helyzetet dolgozott ki, körülményes volt a kapu elõtt, de legalább gólt nem kapott.

Fölényben természetesen a katalán csapat volt, de minden játék akkor tudott lendületet venni, ha Neymaron keresztülment a labda. A brazil néhány alkalommal ügyesen indított el támadásokat, de tiszta gólhelyzetbõl így is alig-alig volt a Barcelonának, és nem meglepõ módon a legnagyobb ziccer egy kontra után alakult ki, csak Mathieu a kapusba lõtte a labdát.

Az esetek többségében azonban felállt védelemmel szemben kellett támadnia a Barcelonának, és ez nem mûködött gördülékenyen. Egy-egy ígéretes szituáció akadt, de nagy általánosságban a Villarreal szervezett védelme jobbnak bizonyult Suárezéknél.

A szünet után sem változott sokat a játék képe, még ha Daniel Alvesnek akadt is egy óriási helyzete rögtön a félidõ után. A vezetõ gólhoz egy nagy hiba kellett a Villarreal részérõl: a 61. percben Bruno adott el egy labdát a saját tizenhatosa elõtt, Busquets azonnal kapcsolt, remekül indította Neymart, aki tiszta gólhelyzetben a rövid sarokba lõtt. Rendkívül fontos találat, 1-0!

A gól azonnal felszabadította a gátakat, hiszen a Villarrealnak is támadnia kellett, több lett a terület, több lett a nagy helyzet. Nem sokkal a gól után Iniesta tiszta ziccerben rosszul vette át a játékszert, nem úgy Munir a 69. percben, amikor büntetõt harcolt ki. A nyilvánvaló tizenegyest Suárez bevágta, ezzel tulajdonképpen eldöntötte a meccset.

A lényegesen jobban sikerült második félidõben aztán volt még egy slusszpoén, és egy nem mindennapi találat Neymartól. A 85. percben Suárez és Neymar vezették az ellentámadást, az uruguayi adott pontosan középre, Ney pedig egy kivételes megoldással maga és a védõ háta mögé emelte a játékszert, majd kapásból be is vágta azt a hosszú sarokba. Fantasztikus gól, ezzel a vége 3-0!

Jön a válogatott szünet, majd érkezhet a Clásico.

FC Barcelona – Villarreal CF: 3-0 (0-0)
Barcelona, Camp Nou
74.109 nézõ
Vezette:
Clos Gómez

FC Barcelona: Bravo; Alves, Alba, Piquè (Bartra 82′), Mathieu, Busquets, Sergi Roberto, Iniesta; Suárez, Neymar és Munir (78′).

Villarreal: Areola; Mario, Bonera, Víctor Ruíz, Jaume Costa; Dos Santos, Tomás Pina (Bakambu (65′), Bruno; Castillejo (Samuel 78′), Denis Suárez és Soldado.

Gólok: Neymar (60′, 85′), Suárez (70′ tizenegyesbõl).