Egy csúcs kipipálva! És most?

Egy intenzív hónap maradt hátra az évbõl | Tartják a csúcsformát?

Egy félelmetes hét után vissza a szürke hétköznapokba: a Barcelona a Real Sociedad ellen folytatja a Ligában, és ugyan a motiváció korántsem ugyanolyan, mint egy héttel ezelõtt a Madrid ellen volt, a cél a forma fenntartása, és a megszerzett hat pontos elõny megtartása.

Érkezik a san sebastiani tizenegy, melynek nem ezen a meccsen kell garantálnia, hogy ne legyen gondja a bennmaradással, de tény, hogy ebben a szezonban nem feltétlenül a nemzetközi kupás helyek elérése lesz a baszk csapat célja. David Moyest már elfogyasztotta a kispadon a kék-fehér gárda, most a Barcelona B-t sokáig edzõ Eusebio Sacristán próbálja meg jó útra terelni a 14. helyen álló csapatot. Az elsõ meccsét sikerrel hozta a Sevilla ellen, most jön a második, nehezebb feladat.

A Barça célja kettõs, de teljesen világos: egyrészrõl ki kell használni a pillanatnyi kiváló formát és minden meccset meg kell nyerni, amit csak lehet. Másrészrõl az is egyértelmû, hogy nem most kell elérni a top formát, és semmit sem érhetnek az õszi sikerek tavasszal, amikor az igazi próbatételek következnek. Ezzel Luis Enrique tisztában is van, és ennek szellemében szinte biztos, hogy határozottan rotálni is fog az évbõl hátralévõ részben, ahol a Barcelonának nem csak a Ligában és a Kupában, de Japánban következõ Klubvilágbajnokságon is helyt kell állnia.

A Real Sociedad ellen ettõl teljesen függetlenül csak nyerni szabad. Várható, hogy lehetõséget kapnak olyan játékosok, akik ebben a szezonban eddig kevesebbet: Bartra, Vermaelen, Adriano vagy éppen Munir közül bárki bekerülhet, Piqué, Busquets, Rakitic, Suárez vagy Neymar közül kikerülhet. Sergi Roberto sérülés miatt ezt a meccset kénytelen kihagyni, így a középpályán még nehezebbé válik a rotáció.

FC Barcelona – Real Sociedad:
Barcelona, Camp Nou
16.00
Vezeti:
Iglesias Villanueva
TV: Paulaner Sörház | Sport 2

FC Barcelona: Bravo, Alves, Vermaelen, Bartra (Mathieu), Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Sandro (Suárez), Neymar.

Real Sociedad: Rulli, Yuri, Mikel Gonzalez, Elustondo, Inigo Martínez, Illarramendi, Xabi Prieto, Canales, Bruma, Rubén Pardo, Agirretxe.