Kíméletlen Örömfoci: 6-1

Parádézott az MSN | Suárez és Messi dupláztak | Csoportelsõk

A Barcelona nagybetûs gálaelõadást adott kedden este a Roma ellen – a hétvégén parádésan megnyert Clásico örömére. A csapat kivételes formában, nagy kedvvel és lendülettel játszva már a félidõben 3-0-ra vezetett a Roma ellen Suárez duplájával és a kezdõként visszatérõ Messi góljával, a vége 6-0 lett – betalált Piqué, Adriano és Messi még egy alkalommal. Ter Stegen büntetõt védett, de a vége így is 6-1, mert a ráadásban Dzeko szépíteni tudott. A Barcelona csoportelsõként ott van a legjobb 16 között a BL-ben.

Úgy kezdte a Roma elleni meccset a Barcelona, ahogyan azt a múlt hétvégén a Real Madrid ellen abbahagyta. Ebben persze kiváló partner volt az olasz együttes, mely mindent megtett, hogy alulmúlja a Real Madrid által mutatott produkciót – már ami a hátsó alakzat mûködését illeti. Neymarék úgy mozogtak mint kés a vajban, néhány percenként jöttek a nagyobbnál nagyobb lehetõségek, a játékvezetõ nem adott meg egy szabályos gólt, Messi még nem érezte a kaput, de még így is csak a 14. percig kellett várni a vezetõ találatra.

Neymar indította be a jobb oldalon kilépõ Alvest, a brazil befutott a védõk mögé, Suárezhez játszott, neki pedig már csak az üres kapuba kellett helyeznie. Néhány perccel késõbb már jött is a második, egy igazi mestermû formájában: Suárez, Messi és Neymar játszottak össze, a támadás végén az uruguayi emelt Messi elé, aki hozzá illõ mozdulattal pazarul emelt át a kapus felett. 2-0, hamar eldõlt a meccs.

Ezt követõen bár kicsit visszavett az iramból a Barcelona, óriási fölényben játszott, és semmi esélyt nem hagyott a rómaiaknak, hogy helyzeteket alakítsanak ki. A letámadás remekül mûködött, és mivel az eredmény megengedte, sokszor megelégedett a csapat azzal, hogy elegánsan megtartsa a labdát. A szünet elõtt közvetlenül jött a ráadás: Keita fejelte ki Neymar labdáját, pont rossz helyre Suárezhez, aki kapásból óriási gólt lõtt a hosszú sarokba.

A 3-0-ás félidõt követõen is maradt az örömfutball, amit a Roma nem tudott megakadályozni. Tündökölt a Barcelona, pedig igazán meg sem erõltette magát. Falquénak ugyan akadt egy nagy helyzete, ám akkor Ter Stegen védett, a másik oldalon Szczesny viszont nem.

Az 56. percben Suárez hozta helyzetbe Messit, õ önzetlen volt, és középen érkezõ Piquével rúgatott gólt. Ezzel volt 4-0, néhány perccel késõbb pedig már éppen Messi lõhetett gólt, a saját kipattanó lövése után másodszorra nem kegyelmezett. Erre a támadásra és sok másra is igaz volt, hogy a csapatjáték eredménye, tehát nem pusztán az egyének, a sztárok tudása hozta a helyzeteket és a gólokat.

A hatodik találatra egészen a 77. percig kellett várni, a Neymar által kiharcolt, de nagyon flegmán elvégzett büntetõ után a kipattanót Adriano vágta fel a rövid felsõ sarokba nagy erõvel.

A Romának csak a vigasz maradt a 91. percben egy Dzeko fejes gól formájában, de illik dicsérni Ter Stegent is, aki ezt megelõzõen kivédte a bosnyák büntetõjét. Igazi gála volt, még sok ilyet erre a szezonra!

FC Barcelona – AS Roma: 6-1 (3-0)
Barcelona, Camp Nou
71.433 nézõ
Vezette:
Cüneyt Cakir (török)

FC Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué (Bartra 57′), Vermaelen, Alba; Busquets (Samper 46′), Sergi Roberto (Adriano 64′), Rakitic;, Messi, Neymar y Suárez

AS Roma: Szczesny; Maicon, Manolas, Rudiger, Digne; Nainggolan, Keita, Pjanic, Florenzi Vainqueur (57′), Falqué és Dzeko

Gólok: Suárez (15′, 44′), Messi (18′, 60′), Piqué (56′), Adriano (77′), Dzeko (91′).