Neymar: Világsztárhoz illõ szerzõdés

Még idén aláírhat évi 15 millióért | A 3. legjobban fizetett lesz a világon

Neymar Jr. már tavaly is, az idei szezonban pedig még inkább bizonyította, hogy immár a világ legjobb játékosai között van, és õ lehet Messi utódja is a katalán csapatnál. Ha nem is feltétlenül szabad azt várni tõle, amit Messi tud, de az világos, hogy a tehetsége és a kora adott ahhoz, hogy a jövõ Barcelonájának a vezére legyen. Éppen ezért érhetõ, hogy a klub hosszú távon biztosítani akarja a maradását.

Neymar 23 éves, a fejlõdése mindenki szeme elõtt zajlott az elmúlt években, és ha még mindig maradt benne további potenciál az elõrelépésre, úgy kétségtelenül õ lehet a jövõ Barcelonájának elsõ számú játékosa. A szerzõdése a 2017-2018-as idény végén járna le, de a klub közel sem akar kerülni ehhez a dátumhoz, és már jó idõre elõre szeretné biztosítani Neymar maradását.

Neymar az új szerzõdését várhatóan még idén aláírhatja, miután a fizetését tekintve alapvetõen megállapodott egymással a két fél. Ennek értelmében Neymar évi nettó 15 millió eurót kereshet, amivel Messi és Cristiano Ronaldo mögött a világ harmadik legjobban fizetett játékosává lépne elõ. Ezért cserébe a Barcelona azt várná el, hogy a futballista kivásárlási ára emelkedjen csillagászati magasságokba – akár 1.000 millió euróig, ahogyan az Cristiano Ronaldo szerzõdésében is van. Errõl folyik még a vita, ugyanis a játékos és menedzsmentje nem szeretné 250 millió euró fölé emelni a kivásárlási árat.

Azt már Robert Fernández sportigazgató is elismerte a Roma elleni BL-találkozó után, hogy a megállapodás közel van – és a Marca értesülései szerint még idén alá is írhatják. Az világos, hogy Neymar megtartása kulcskérdés, mert a brazilnak minden esélye megvan arra, hogy hamarosan a világ legjobbja legyen.