„Mindenkit lecserélnék ilyenkor, Messit még inkább”

Lucho dicsérte Suárezt és Vidalt | A Kupa más kávéház lesz

Az Athletic Bilbao elleni 6-0-s gyõzelem után az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique elégedetten értékelte a látottakat. A tréner szép és fontos gyõzelmet könyvelt el, amelynek a forgatókönyve már az elsõ percekben felborult, de elmondta: a Kupameccsek sokkal keményebbek lesznek. Lucho dicsérte a jól játszó Aleix Vidalt és a mesterhármast jegyzõ Suárezt.

Nem ilyen meccsre számítottak

„A találkozó forgatókönyve már a negyedik percben felborult. Nagyon kemény büntetés, ha a kapust egybõl piros lappal kiállítják, de a szabálykönyv ezt mondja ki, a bíró helyesen cselekedett. Ettõl függetlenül nem engedhettünk ki, végig nyomnunk kellett, hiszen a Bilbao sokszor keményen letámadott. Jó meccset játszottunk, koncentráltan, szép gólokat szerezve. Végig az volt bennünk, hogy támadnunk kell, és gólokat kell lõnünk, ez a helyes hozzáállás.”

A Kupa más kávéház lesz

„Két nagyon kemény összecsapást várok. Biztosan nem lesz ilyen könnyû dolgunk, a Bilbao egy kiváló csapat. Sajnos a mai mérkõzés nem segített nekünk olyan szempontból, hogy feltérképezzük az ellenfelünk valódi tudását. Maximális erõbedobásra és koncentrációra lesz szükség, gólokat kell itthon lõnünk. A San Mamésben még soha nem volt könnyû meccsem edzõként, nem lesz ez másképp most sem. 10 ember ellen sem ment egyszerûen, hogy nyomást gyakoroljunk, képzeljék el, mi lesz idegenben, 11 ember ellen…”

Messit elõvigyázatosságból cserélte le

„Kissé túlterheltnek érezte magát, nincs sérülése, de nem akartunk kockáztatni. Holnap részletesebb vizsgálatokat végeznek majd el rajta. Sem Messivel, sem a többi játékossal kapcsolatban nem szeretnék sérülést kockáztatni.”

Suárez és Aleix Vidal dicsérete

„Luis fantasztikusan játszott ma is, elképesztõ a gólérzékenysége. Remélem, hogy ilyen formában marad a szezon végéig. Aleix fizikális képességei bámulatosak, ezt ma is megmutatta. Hatalmas segítség lesz a védelemben, és a támadások segítségében is.”