Alves & Suárez: folytatás következik…

A brazil teljesítménye fejlõdési pályán | Másolták a Madrid elleni gólt

Dani Alves egyelõre hasonló formaívet fut be, mint a tavalyi évben, amikor egy kritikán aluli õsz után tavasszal a csapat kulcsfontosságú részévé vált. Hogy folytatódik-e a brazil egyéni teljesítményének fejlõdése, az még kérdéses, mindenesetre a Suáreznek adott szombati gólpasszával a nagyérdemû felidézhetett egy kellemes emléket a 2015-ös évbõl. 
 
Alves fejlõdésére természetesen nem a tegnapi gólpasszából következtetünk, hiszen másfél hete még Bilbaoban adott el egy labdát a brazil a saját tizenhatosa elõtt, amibõl Aduriz szépíteni tudott. Ugyanakkor az is tény, hogy a szélsõ egyre koncentráltabban futballozik, a Bilbao elleni hazai visszavágón például a saját kapuja elõtt tisztázott egy baszk támadó elõl, amikor ter Stegen már verve volt. Ez természetesen egy apróság is lehetne, ha mellette a mérkõzés egyéb részeiben dekoncentráltan játszana a brazil, ám errõl szó sincs. 
 
Mi több, a Suárezzel való kapcsolata a pályán egészen fantasztikus, legalábbis erre utal a lent beágyazott két gól, melyek csaknem teljesen megegyeznek egymással. Felállt védelem, egymástól távol álló barcelonai játékosok, kevés passzolási lehetõség, majd Suárez beindul a lyukba, kéri a játékszert, Alves pedig odarúgja neki. 
 
Vidal érkezése remélhetõleg további fejlõdésre sarkallja majd Alvest, de ilyen megoldásokkal a brazilnak sem kell tartania a versenyhelyzettõl. 
 
Alves – Suárez, elsõ rész a Real Madrid ellen 2015. március 22-én:
 
 
Alves – Suárez, második rész az Atlético Madrid ellen 2016. január 30-án: