Nem döntõ, de nagy lépés a Ligáért: 2-1

Messi és Suárez fordítottak | Volt tartása az Atleticónak 9 emberrel is

A Barcelona nyerte a Liga rangadóját a bajnokságot sokáig vezetõ Atlético Madrid ellen a Camp Nouban szombaton délután, ami azt jelenti, hogy vesztett pontok tekintetében az Atlético 6, a Real Madrid 7 pontra folytatja a forduló után a Barçától. Az Alético remekül kezdett, meg is szerezte a vezetést Koke révén, de Messi a 30. percben egyenlített, és szünetben már vezetett a katalán csapat Suárez góljával. Kiállították Filipe Luist és a második félidõben Godínt is, ezzel együtt az Atléticóban végig volt tartás, és nem is tudta bebiztosítani a meccset a Barcelona.

Lüktetõ, fordulatos elsõ félidõt hozott a Ligát vezetõ két csapat találkozása a Camp Nouban, három góllal, szép megoldásokkal, kemény ütközésekkel és durva belépõkkel együtt, amihez egy piros lap is társult. Az Atlético egyértelmûen jobban kezdett, agresszíven már az ellenfél térfelén letámadott, ez pedig azt eredményezte, hogy ki sem tudta hozni a labdát sokáig a katalán csapat. A labdakihozatal nem mûködött, nem volt sebesség, ritmus, hogy fel tudjon gyorsulni a játék, és nem volt meglepõ, hogy az Atlético meg is szerezte a vezetést a 10. percben.

A jobb oldalon Saúlról lepattant Jordi Alba, a beadásra pedig üresen érkezett Koke, aki erõsen el is lõtt Bravo mellett. 0-1! A katalán csapat a 20. perc körül kezdett feléledni, ekkorra engedett már ennyit az Atlético játéka. Jött egy óriási kapáslövés Alvestõl, amit blokkoltak a védõk, Oblak védte Suárez közeli lövését, de a 30. percben már nem volt kegyelem.

A gyorsan és pontosan vezetett akció Mascherano elõre lõtt labdájából indult, Neymar a tizenhatosnál kibillentette a védõjét, jól indította be maga mellett Albát, aki akkor és úgy adott középre, ahogy azt kellett. Messi érkezett, és kíméletlenül büntetett.

Nyolc perccel késõbb a vezetést is sikerült megszerezni: Alves a félpályáról hosszan indította Suárezt, aki prímán fedezte a labdát, egészen az ötösig ért, ahonnan el tudott lõni Oblak lábai között . Nagyon gyors támadás, fordítás.

A félidõ egy nagyon durva Filipe Luis megoldással zárult, aki beletaposott Messi térdébe, és meg is kapta érte jogosan a piros lapot.

Emberelõnyben azt gondolhatta mindenki, hogy könnyû dolga lesz már hazai pályán a Barcelonának, de a gyakorlat mást mutatott. Az Atleti így sem adta fel, nagyon veszélyes maradt támadásban, és Griezmann egy hajszálnyira volt az egyenlítéstõl. Aktív volt az egész Atlético, Carrasco játékában végig benne volt a gól, de aztán jött egy újabb kiállítás, ami újabb csapás volt az Atléticónak. A már sárga lapos Godín durván csúszott oda Suáreznek, megkapta a második sárga lapját.

Ezzel már döntõ fölénybe került a Barcelona, de ahhoz képest nem is volt sok gólhelyezete a folytatásban, hogy kettõs emberelõnyben játszhatott.

Az utolsó percekig nem dõlt el a meccs, a Barcelona nem tudta lezárni a küzdelmet, de végül meg is lett a három pont. Három nagyon értékes pont egy közvetlen riválissal szemben.

FC Barcelona – Atlético Madrid: 2-1 (2-1)
Barcelona, Camp Nou
94.990 nézõ
Vezette:
Undiano Mallenco

FC Barcelona: Bravo, Alves (Sergi Roberto 82′), Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitic (Arda 67′), Iniesta, Messi, Suárez, Neymar.

Atlético: Oblak; Juanfran, Godín, Giménez, Filipe Luis; Gabi (Gámez 45′), Augusto (Thomas 76′), Koke, Saúl, Carrasco és Griezmann (Savic 67′)

Gólok: Koke (10′), Messi (30′), Suárez (38′).
Kiállítva: Filipe Luis (45′), Godín (65′).