Busquets: Pep miatt menne, de erre nem számít…

„A barátnõm és Guardiola bírhatnak rá a váltásra” | A csapatember

Sergio Busquets Barcelonában betöltött szerepét évrõl évre jobban értékeli minden szurkoló és szakértõ, nem is lehet kérdés, hogy a szûrõ nélkül a jelenlegi csapat sem szerepelt volna és nem is szerepelne ilyen jól. Azzal, hogy Pep Guardiola – a klub korábbi legendás játékosa és edzõje – a nyáron a Manchester Cityben folytatja, nagyon könnyen elõfordulhat, hogy az angol klub megpróbálja leigazolni Busquets-cet, bár a játékos szerint ez nem fog megtörténni.

„Mindig azt mondtam, hogy két olyan ember van, akik megváltoztathatják a döntésemet, hogy itt legyek. Az egyik a barátnõm, aki pillanatnyilag idevalósi és Barça-szurkoló, úgyhogy személyes szinten nem gondolom, hogy változás lehetne. A másik ilyen személy sportszakmai szinten Guardiola.”

„Nyilvánvaló, hogy sokkal tartozom Guardiolának, számomra megtiszteltetés lenne, ha vele dolgozhatnék. De õ tudja, hogy a Barça az én klubom, ez az õ klubja is, és hogy a legjobb számomra és a klub számára is, hogy itt legyek. Ezért nem gondolom, hogy megkérne a klubváltásra.

Csapatember

„Bízom benne, hogy amikor befejezõdik a pályafutásom, azt mondhatom, hogy bekerültem a történelembe, mint egy jó csapatjátékos, aki trófeákat nyert, és kiemelkedõ abban, hogy hány mérkõzésen lépett pályára a Barçában.”