„Ha nekünk ilyen nehéz, mit szóljanak a többiek?”

Lucho dicsérte a Levantét | A veretlenségnek trófeákkal kell párosulni

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique Martínez elégedetten nyugtázta a három pont megszerzését, különösen annak fényében, hogy egy erõs ellenfelet sikerült legyõzniük. A tréner szót ejtett a veretlenségi rekord és a trófeák fontosságáról, de kiemelte a csapatot érintõ tényezõket is, prioritási sorrendben.

Elégedett a csapatával

„Összességében véve elégedett vagyok a csapattal, elég magabiztosan játszottunk idegen környezetben is. Felvállaltunk sok egy az egy elleni szituációt, a védelem pedig jól segítette a támadásokat. Az elsõ rúgott gólunk után voltak kellemetlen pillanataink, hiszen a Levanténak már semmi vesztenivalója nem volt. Sokszor nehézséget okozott, hogy megállítsuk a kontráikat, Morales egyszerûen zseniális játékos, kiemelkedik az amúgy nagyon jó képességû ellenfélbõl.”

Nehézkes gyõzelem?

„Ha nekünk ilyen nehezen jön össze egy gyõzelem ellenük, mit szóljanak a riválisaink? A Levante jól erõsített a télen, elõbb-utóbb jönni fognak az eredmények. Nagyon örülök, hogy gyõzelemmel abszolváltuk a találkozót!”

Veretlenségi rekord vs. trófeák

„A veretlenségi rekord nagyon jól mutat, és büszke is vagyok a csapatra. Azonban csak akkor érnek igazán sokat ezek a számok, ha év végén trófeák állnak majd a vitrinben, ezért kell dolgozni a szezon hátralevõ részében is.”

Gyõzelem a 100. meccsen

„Természetesen jól mutat a gyõzelem egy jubileumi találkozón, emlékezetessé sikerült a századik találkozóm, de ez csak egy sokadrangú tény… Engem a csapat góljai, megszerzett címei, valamint a játékosaim állapota és hangulata érdekel, az én feladatomnak ezek a tényezõk a fokmérõi.”