Százon pörögnek tovább?

Lucho 100. meccse | Utolsó az elsõ ellen | Szép emlékek a Levante ellen

Az idegenbeli meccsek közül papíron a szezon legkönnyebb találkozója vár a Barcelonára a hétvégén. A Liga utolsó helyezettje, a Levante fogadja a Barcelonát, mely közel harmadannyi pontnál tart, mint Messiék, és csak azért nem reménytelen a helyzete a Ligában, mert még így sincs távol a már bennmaradó csapatoktól.

 

A Levante elleni idegenbeli mérkõzések szép emlékeket idézhetnek elõ sokakból: itt nyert bajnokságot matematikailag a Barcelona 2005-ben és 2011-ben is, illetve 2012 novemberében, Tito Vilanova edzõsége alatt itt fordult elõ elõször, hogy csak saját nevelésû játékosokkal állt ki a Barcelona. Most ráadásul egy szép jubileumot is „ünnepelhet” a csapat, Luis Enrique edzõ ugyanis ezúttal ül le 100. alkalommal a kispadra, és még soha senki nem volt ennyire sikeres a számok alapján 100 meccs után, mint õ. Enriquével ez lehet a 80. gyõzelem, Helenio Herrerával 72 jött össze, Pep Guardiolával 71.

A papírforma pedig azt üzeni, hogy most meg lehet a 80. siker Luchóval, figyelembe véve, hogy a Levante még úgy is csak 17 pontos a bajnokságban, hogy az elmúlt 5 fordulóban sikerült 6 pontot gyûjtenie 2 gyõzelemmel, ami kifejezetten pozitív, felfelé ívelõ formára utal. Ebben a javuló formában már van némi szerepe Giuseppe Rossinak is, aki néhány évvel ezelõtt meghatározó játékosa volt az akkori Villarrealnak, és most télen érkezett Valenciába.

Könnyedén nem veheti a találkozót a Barca, egy kiesõ jelölt ellen mindig oda kell figyelni, de az biztos, hogy rotálni most lehet, és ezt meg is fogja tenni Lucho, ahogy a Valencia elleni kupa visszavágón is. Ez a két meccs most látszólag olyan, hogy nagyobb rizikó nélkül pihentetheti több kulcsemberét is, aminek nagy haszna lehet február késõbbi szakaszában, amikor például az Arsenal elleni BL-nyolcaddöntõ következik.

Levante UD – FC Barcelona:
Valencia, Ciutat de Valencia
12.00
Vezeti:
Pérez Montero
TV:
Paulaner Sörház | Sport 1

Levante: Marino, López, David Navarro, Zou, Tono, Simao, Verza, Morales, Jefferson Lerma – Deyversson, Rossi.

FC Barcelona: Bravo, Alves, Piqué, Bartra (Vermaelen), Alba – Mascherano, Rakitic, Arda – Messi, Suárez és Neymar.