Kihasználták a ziccert: 1-3

Hatpontosra növelték az elõnyüket | Messi duplázott, Suárez lezárta

Az FC Barcelona együttese 3-1 arányban gyõzte le a Sporting Gijón együttesét a Liga 16. fordulójából elhalasztott mérkõzésen szerda kora este, aminek köszönhetõen hatpontosra növelte elõnyét a második Atlético Madriddal szemben a bajnoki táblázaton. Messi két pazar gólt szerzett, Suárez tizenegyest hibázott, majd egy gyönyörû találattal javított, a Gijón pedig ugyan nagyon elszántan küzdött, de a támadójátékban keveset tudott csak nyújtani, így a katalánok gyõzelme megérdemeltnek mondható. 
 
 
Ahogyan az várható volt, Luis Enrique a védelemben és a középpályán ismét forgatta a kezdõcsapatát, ám a támadósorban nem változtatott, így jelezve azt, hogy a Barcelona számára komoly tétje volt a mérkõzésnek: ha nyer, hatpontosra növeli az elõnyét, mely még akkor is jelentõs és megnyugtató elõny, amennyiben a bajnokság záró szakasza még a csapatok elõtt áll. A tréner tehát lehetõséget adott Adrianónak, Vidalnak és Mathieu-nek valamint Ardának, akik nagyrészt mindannyian meghálálták a bizalmat. 
 
A találkozó elejétõl azt lehetett várni, hogy a Gijón nekimegy a Barçának a Molinón félelmetes hangulatára támaszkodva, ám ez korántsem valósult meg. Egyrészt azért, mert Abelardo, a hazaiak trénere szemmel láthatóan defenzívebb és mélyebb védõvonalat álmodott meg szerda estére, másrészt azért, mert a Barcelona nagyon koncentráltan lépett már fel az elejétõl kezdve, és noha az elsõ negyedórában helyzetekben még nem mutatkozott meg a dominancia, ellentámadásokra azonban már ekkor sem adott esélyt a katalán gárda, mely labdavesztések után gyorsan és rendezetten zárt vissza. 
 
A vezetés pedig az elsõ komolyabb helyzetek után meg is érkezett. 0-1, Suárez a 20. percben még ziccerben hibázott, ám a 25. minutumban Messi középen kapta meg a játékszert, a védõk indítást vártak tõle, ám az argentin ehelyett 18 méterrõl kapura lõtt a lábak között, Cuéllar pedig tehetetlen volt. Amilyen gyorsan jött a vezetés, olyan gyorsan érkezett az egyenlítés is. 1-1, egy kiváló ellentámadás után a hosszúra átlõtt labdát Carlos Castro juttatta a kapuba. 
 
Nem sokáig örülhetett azonban a Gijón, mert Messi ismét villant, megszerezve a 301. bajnoki gólját. 1-2, Suárez készített vissza az alapvonalról, Messi pedig úgy lõtt a rövid felsõbe bal külsõvel, mintha a népszerû FIFA videojátékban lett volna. Egészen parádés és páratlan mozdulat az argentintól, aki pár percre rá mesterhármast szerezhetett volna, ám sem õ, sem Neymar nem tudott a szünet elõtt már betalálni, így maradt az 1-2.
 
A második játékrészben a Barcelona nem engedte ki a kezébõl az irányítást, ami a Molinónban nagy fegyvertény, függetlenül a gijóni gárda helyezésétõl. Neymar kiharcolt egy tizenegyest, amit ezúttal Suárez lõhetett el, ám az uruguayi kihagyta a büntetõt, hogy pár percre rá egy varázslatos góllal növelhesse a csapat elõnyét. 1-3, Vidal látta meg a rést a tizenhatoson belül, Suárez visszahúzta a labdát, majd álló helyzetbõl a hosszúba küldte a játékszert. Egészen szenzációs formát mutat a dél-amerikai klasszis. 
 
A Gijón a második játékrészben sem tudott Bravo kapujára tartósan veszélyt gyakorolni, mert a Piqué vezette katalán hátvédsor szilárdan állt a lábán. Lucho végül becserélte Bartrát és Mascheranót is, adva némi pihenõt Piquének és az ötödik sárga lapját begyûjtõ, ezért a következõ bajnoki meccset eltiltás miatt kihagyni kényszerülõ Busquetsnek. 
 
A Barcelona ezzel hatpontosra növelte az elõnyét a második Atlético Madriddal szemben, míg hét pontra távolodott el az õsi riválist Real Madridtól. Ez önmagában semmi véglegeset nem jelent még, de tény, hogy a Barça nagy lépést tett a bajnoki cím újbóli megszerzése felé. 
 
Sporting Gijón – FC Barcelona: 1-3 ( 1-2 )
Gijón, El Molinón
28.140 nézõ
Vezette:
De Burgos Bengoetxea
 
Gijón: Cuéllar, Lora, Lichnovsky, Meré, Canella, Mascarell, Cases, Pabló Pérez (Lopez, 68′), Halilovic, Alex Menéndez (Barrera, 73′), Carlos Castro (Jony, 67′).
 
Barcelona: Bravo, Vidal, Piqué (Bartra, 80′), Mathieu, Adriano, Busquets (Mascherano, 80′), Rakitic, Arda, Messi, Suárez, Neymar.
 
Gólok: Carlos Castro (27′) illetve Messi (25′ és 31′), Suárez (67′).