Vereség a Clásicón: 1-2

Nem várt, megérdemelt kudarc | Hiába vezettek, a hajrá a Madridé volt

A Real Madrid nyerte az idény második Klasszikusát, miután 2-1-re jobbnak bizonyult a Barcelonánál a Camp Nouban szombaton este. A végig izgalmas meccset mindkét csapat megnyerhette volna, ha a számára kedvezõ idõszakokat jobban meg tudja ragadni. A 0-0-ás félidõ után bár jobb volt a Barcelona, és a vezetést is megszerezte, ám a hajrát sokkal jobban bírta a Madrid, mely nem csak egyenlített, hanem már emberhátrányban a gyõztes gólját is megszerezte. A vereség egyben azt is jelenti, hogy Luis Enrique csapata 39 mérkõzés után ismét gyengébbnek bizonyult egy riválisánál, az elõnye pedig 6 pontra csökkent az Atléticóval szemben.

A Barcelonából ezen a napon hiányzott az a plusz, ami egy igazán nagy rangadón elengedhetetlen. Döntõ pillanatokban hiányzott az erõ fizikálisan és fejben is a csapatból, Busquets-ék nem tudták uralni a játékot a mérkõzés legfontosabb szakaszában, nem tudták érvényesíteni az akaratukat, és csak követték a Real Madridot. Nagyon régen nem fordult elõ ilyen a jelenlegi Barcelonával, de most igen, és összességében a vereség mindenképpen jogos.

Ami inkább érdekes, hogy csak a meccs utolsó fél órájáról lehet elmondani, hogy nem a Barcelonáé volt, mert az elsõ félidõben, és a második félidõ elején mindenképpen jobbak voltak Messiék, még úgy is, hogy nem tudták azt a szintet hozni, amit a korábbiakban, igazán nagy meccseken igen. Ide tartozik az is, hogy a támadó hármasból egyedül Messinek voltak kifejezetten gólveszélyes megmozdulásai, Suárez és Neymar ezen a napon nem hozták, amit tudnak.

Pedig a szünet után minden úgy alakult, ahogyan azt a hazai közönség várhatta: jött a Barcelona, kereste a gólt, és végül egy szöglet után meg is találta. Rakitic beívelésére príma ütemben jött Piqué, Pepe lemaradt, tiszta fejes gól. 1-0!

A probléma innen jött, mert a Barcelona egyrészt nem tudta megfelelõen uralni a játékot már elõnyben, teret és lendületet engedett a Madridnak, mely Benzema révén hamar ki is egyenlített. Szerencsés beadás, de kiváló befejezés, 1-1!

És ugyan akadtak helyzetei a Barcelonának is, ezen a ponton már egyértelmûen a Madrid játszott összeszedettebben, jobban, gólra törõen. Ami pedig meglepõ, hogy a Madrid még úgy is meg tudta szerezni a gyõztes gólt Cristiano Ronaldo révén, hogy ezt megelõzõen Sergio Ramost kiállították – más kérdés, hogy a madridi kapitányt jóval elõbb ki kellett volna állítani.

Bár a Ligáért továbbra is egyértelmû favorit a Barcelona, azért oda kell figyelni a továbbiakban. Ennél még lényegesebb, hogy hogyan reagál a hosszú ideje nem tapasztalt érzésre, egy érzékeny vereségre a Barcelona, melynek kedden már az Atlético Madridot kellene legyõznie…

FC Barcelona – Real Madrid: 1-2 (0-0)
Barcelona, Camp Nou
99.264 nézõ
Vezette:
Hernández Hernández

FC Barcelona: Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets. Rakitc (Arda Turan, 74′), Iniesta (c), Messi, Luis Suárez és Neymar

Real Madrid: Navas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos (c), Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric, Bale (Lucas Vázquez, 89′), Bensema (Jessé, 77′) és Cristiano Ronaldo

Gólok: Piqué (56′), Benzema (62′), C. Ronaldo (85′)
Kiállítva: Ramos (83′).