„Mi vagyunk a legjobb helyzetben, de elcsúszhatunk”

Lucho a második félidõvel volt elégedett | A támadósor halálos volt

Sorozatban második gólgáláját rendezte a Barcelona, ezzel tartva az elsõ helyet a bajnokságban. Luis Enrique szerint a helyén kell kezelni a sikert, és a második félidõ játékára alapozva kell haladni tovább.

„Az elsõ félidõben hiányzott a sebesség a játékunkból. Ha a legmagasabb szinten akarsz futballozni, muszáj gyorsan játszanod. A Sportingnak megvoltak a helyzetei a döntetlenhez, de a második játékrészben változtattunk. Jobb lehetõségeink voltak és eldöntöttük az összecsapást. Nagyon fontos számunkra, hogy sok gólt tudtunk szerezni.”

„Csak a pozitív elemekkel foglalkozom. Egy hazai és két idegenbeli meccsünk maradt a szezonban. Távol Barcelonától biztosan nehezebb dolgunk lesz, de elõny, hogy egy teljes hetünk lesz felkészülni a Betis ellen.”

A tridente

„Halálosak voltak a kapuhoz közel, de az egész csapat támogatására szükségük volt, így mindenki megérdemli a dicséretet.”

Sergi Roberto cseréje

„Kapott egy rúgást az elsõ félidõben, majd a végén jelezte, hogy nem tudja folytatni.”

Itt a bajnokság hajrája

„A számok azt mutatják, hogy jó formában vagyunk fizikálisan. Ezek a mérkõzések egytõl-egyig kemények, örülök, hogy egy hetünk lesz regenerálódni és felkészülni. Néhány helyzetre kiemelten is készülünk majd a sevillai meccsre.”

Neymar

„Kiváló személyisége van, õ egy top játékos. Nagy elõnyt jelent nekünk a technikai képzettsége. Egyetértek a szurkolók többségével, és támogatom õt abban, hogy saját stílusában játszhasson. Tudjuk, hogy sokáig velünk lesz, néhány meccsen jól, máskor kevésbé eredményesen játszik.”

Jó helyzetben a bajnokság végén

„Olyan csapat vagyunk, amelynek jól kell játszania ahhoz, hogy nyerjen. Optimista vagyok, hiszen látom, hogyan edzenek a játékosok, képesek voltunk túljutni egy nehéz helyzeten. Egy olyan szituáción, ami nem hittük, hogy elõfordulhat. A legjobb helyzetben vagyunk a három bajnokesélyes közül, de még elcsúszhatunk. Nem nézem a közvetlen riválisok meccseit, csak feltétezem, hogy megszerzik a három pontot, és a saját játékunkra koncentrálok.”

Piqué cseréje

„Már egy ideje érezte a csípõjét, így úgy döntöttem lehívom, és beküldöm helyette Bartrát, aki jelen esetben az egyetlen helyettese lehetett.”

A Sporting közel a kieséshez

„Remélem, végül bent maradnak az elsõ osztályban, nagyon megérdemelnék.”