Aleix Vidal bízik, Enrique reakciót vár

A klub szerint ez most a munka ideje | Vidalnak reagálnia kell

Az elmúlt hetekben állandósult az az állapot, hogy a Barcelona nyáron igazolt, de téltõl alkalmazható jobbhátvédje, Aleix Vidal a keretbe sem fér be, Luis Enrique egyáltalán nem számol vele. A szélsõ bár nem kezdett rosszul a csapatban még a tél folyamán, mostanra nem csak, hogy nem kezd, hanem egyáltalán nem játszik, aminek minden bizonnyal hozzáállásbeli okai vannak. Bár már elkezdõdtek a találgatások egy esetleges újabb jobbhátvéd leigazolásáról, várhatóan egyelõre sem a játékos, sem a klub nem mondott le a közös folytatásról.

Miután Vidal a Depor elleni bajnokin is kimaradt a keretbõl, ráadásul úgy, hogy a nyilvánvalóan más szintet képviselõ Douglas is befért elõtte a nevezettek közé, Enriquét megkérdezték az újságírók az okokról.

Bár Luis Enrique nem kívánta bõvebben kommentálni a döntéseit, annyit azért sokatmondóan elárult, hogy a „kerethirdetéseim és kezdõcsapataim már sokat mondanak arról, hogy ki mit szeretne tenni.” Egy szó mint száz, az esetek többségében a játékosok hozzáállásában, munkamoráljában keresendõ az ok, ha valaki nincs ott a keretben sem. És abban szinte biztosak lehetünk, hogy bár a konkrét ok nem nyilvános, a játékosnak tudnia kell, hogy miért nincs ott azok között, akikkel az edzõ számol.

Amikor a Mundo Deportivo a klubnál érdeklõdött a játékos státusza felõl – elõre vetítve egy esetleges nyári klubváltást – , akkor az volt a válasz, hogy „nincs itt az ideje annak, hogy beszéljünk errõl, mert keményen kell dolgozni, amíg a szezon tart. De ezek az edzõ döntései, és neki jogában áll meghozni ezeket a döntéseket.”

Ami a játékost illeti, szintén az az információ szivárgott ki, hogy Vidal nem mondott le arról, hogy meggyõzze Luis Enriquét, érdemes vele számolni, a futballista környezete legalábbis úgy nyilatkozik, hogy „Aleix kezdõjátékosa lesz a Barçának hosszú éveken keresztül.” Azt persze nem lehet tudni, hogy Enrique mit gondol Vidalról és a jövõjérõl, ráadásul olyan hírek is nyilvánosságra kerültek, hogy a történtek hatására Vidal megsértõdött, és nem edz olyan intenzitással, mint ahogy kellene.

Az mindenesetre biztos, hogy hosszú távon a posztot meg kell oldani, mert Alves már a pályafutása vége felé közeledik, Sergi Roberto pedig ugyan kiválóan játszik ezen a poszton is, rá alighanem máshol is várnak kihívások.