Halilovic: a Valencia 10 millió eurót ajánl

Más ajánlatai is vannak | Csak visszavásárlási opcióval engedik el

A legfrissebb katalán lapértesülések szerint a Valencia 10-12 millió eurót is hajlandó adni Alen Halilovic játékjogának a megszerzéséért, amit már a Barcelona sem nézne elégedetlenül. Az egyezség esélyét a két klub közötti jó kapcsolat is növeli. 
 

Amint arról korábban már beszámoltunk, Halilovic a Gijónban megmutatta, hogy már többre hivatott, maga a játékos sem akar még egy évet a Sportingnál maradni, ugyanakkor az is kristálytiszta mindkét fél számára, hogy a horvát a Barcelona elsõ keretébe még nem fér be. Ennek következtében került képbe a Valencia, mely komoly érdeklõdést mutat a támadó iránt.
 
A Valencia két szempontból is jó esélyekkel indul a játékos megszerzéséért. Egyrészt mindenki tudja, hogy a Valencia idei gyengélkedése kivételt képez, egyébként a keret erõssége alapján az elsõ hatban van a helye, vagyis tökéletes hely annak a Halilovicnak, aki a következõ lépcsõfokot keresi a gijóni kölcsönjáték után. Másrészt a Turia-parti alakulat ügyvezetõ igazgatója, Jesús Garcia Pitarch és a Barcelona sportigazgatója, Robert Fernández rendkívül jó viszonyt ápolnak egymással, és ha igazak a hírek, úgy már az elsõ tárgyalásra is sor került Halilovic ügyében a két fél között. 
 
Az egyezség létrejöttét a fentieken túl tovább valószínûsíti továbbá az is, hogy Halilovic nem akar több kölcsönjátékot, a Valencia véglegesen meg akarja szerezni a támadót, a Barcelona pedig visszavásárlási opcióval hajlandó is eladni a horvát labdarúgót, hiszen így még némi pénzhez is jut a közelgõ erõsítések elõtt. 
 
Amennyiben igazak a hírek, úgy a Valencia elsõ körben 10 millió eurót ajánlana, amit különbözõ teljesítménybónuszok még kiegészíthetnek. A Barça ezzel az ajánlattal alapvetõen elégedett is lenne, és egy 15 millió eurós visszavásárlási árat is hajlandó vállalni, ha Halilovic élne a lehetõséggel, és berobbanna Valenciában. 
 
Halilovic tehát a fentiek tudatában könnyedén Valenciában köthet ki, noha azt illik megjegyezni, hogy a horvátnak más ajánlatai is vannak.