Alba: „Csúsztunk, másztunk egymásért”

Nem biztos, hogy megnézi a BL-döntõt | Nagyon boldog a szezon miatt

A Sevilla elleni kupadöntõben döntõ gólt szerzõ Jordi Alba nagyon boldog volt, hogy így is segíthette a csapatát, és kiemelte, hogy milyen értékes dolog a duplázás azt követõen, hogy tavaly triplázni tudtak.

Remek meccs és jó szezon volt

„Elõfordult idén, hogy sok labdabirtoklással vereséget szenvedtünk. Ezúttal az elsõ félidõ végétõl fogva kontrákra kellett berendezkednünk, de így is sikerült dominálni a játékot, és helyzeteket kialakítani. Vért izzadva, óriási küzdeni akarással nyertünk, még szinte el sem hisszük, hogy idén is két trófeával vagyunk gazdagabbak! Remek meccs volt egy zseniális ellenfél ellen. Csúsztunk, másztunk egymásért, a csapatért, és végül sikerült: csodálatos érzés mindez. Úgy vélem, jó szezont zártunk, a duplázás is fantasztikus eredmény, nem nyerhetünk meg mindig mindent.”

Boldog a gólja miatt

„Sosem a gólszerzés volt a feladatom, de mindig nagyon örülök minden egyes találatnak, különösen, ha egy döntõben sikerül gólt rúgnom. Nagyon boldog vagyok!”

A BL-fináléban az Atléticónak szurkol majd

„Õszintén szólva már Ausztriában leszek az edzõtáborban és nem tudom, ezt nézzük majd, vagy társasjátékozunk. Azt sem tudom, hogy holnap mit fogok csinálni… ja, de igen, azt tudom: holnap ünnepelni fogunk.”

„Az Atlético gyõzelmét jobban szeretném, szerintem többet is tettek a sikerért, de egy döntõben soha nem lehet tudni, mi lesz. Biztosan egy izgalmas újrajátszását fogjuk látni a két évvel ezelõtti párharcnak, és az Atlético elõtt itt a reváns lehetõsége.”